Gold Cup (H): Kampong, Tilburg en Rotterdam liggen eruit

Aan het bekeravontuur van de mannen van Kampong en Rotterdam is donderdagavond een einde gekomen. In de vierde ronde van de Gold Cup hadden beide hoofdklassers het nakijken tegen respectievelijk SCHC en Klein Zwitserland. Ook Tilburg ligt eruit, na een spectaculair duel met Nijmegen.

Kampong, dat net als SCHC niet in zijn sterkste formatie aantrad, nam in het uitduel met SCHC nog wel een 0-2 voorsprong via Jip Janssen en Ties Ceulemans. Daarna moesten de Utrechters buigen voor de veerkracht van de thuisploeg die het in de Hoofdklasse zo lastig heeft. SCHC antwoordde met vier treffers in een kort tijdsbestek en behield daarna de marge van twee goals tot en met het laatste fluitsignaal (5-3).

Rotterdam was niet opgewassen tegen Klein Zwitserland, dat met liefst 4-0 zegevierde voor eigen publiek. Na de slechte competitiestart moeten de Rotterdammers dus opnieuw een tegenvaller verwerken. Bij KZ stond keeper Jeroen Kerkmeer onder de lat. Hij debuteerde in de hoofdmacht van de ploeg uit Den Haag.

Feest aan de Oosterplas

Daar waar Hurley en SCHC vanavond vertrouwen tankten, kreeg het kwakkelende Tilburg juist een tik te verwerken. De nummer tien van de Hoofdklasse had in en tegen Nijmegen het nakijken: de Promotieklasser won met 6-4, onder meer door twee treffers van Tijn Stuve en twee van Jim van de Venne. Tilburg knokte zich drie keer terug van een achterstand, maar kwam uiteindelijk tekort in het vierde kwart.

Het Brabants onderonsje tussen Den Bosch en Oranje-Rood werd een prooi voor de thuisploeg. Terwijl in het centrum van Oeteldonk zo’n 25.000 mensen het begin van carnaval vierden, zorgden doelpunten van Timo Boers (2) en Hidde Parlevliet voor een feestje aan de Oosterplas.

Ook de kraker tussen Cartouche en hdm, twee topploegen in de Promotieklasse dit seizoen, kende een spectaculair verloop. De thuisploeg kwam op een 2-0 voorsprong, maar de koploper in de Promotieklasse slaagde erin de wedstrijd te kantelen, mede door twee treffers van Chris Taberima. Promotieklasser Voordaan won via shoot-outs ternauwernood van Ede.

Uitslagen vierde ronde

Den Bosch – Oranje-Rood 3-0
Goals: Timo Boers (2), Hidde Parlevliet

Nijmegen – Tilburg 6-4
Goals: Tijn Stuve (2), Marnix Brands, Kjell Bakker, Jim van de Venne (2) | Max Kreft (2), Fabian Verzuu, Rik Sprengers

Klein Zwitserland – Rotterdam 4-0
Goals: Nick van Trigt, Nico Keenan, David Huussen, Tim Brand

Cartouche – hdm 2-3
Goals: Boris Stomps, Joost Meijer | Chris Taberima (2), Stijn van Pelt

Gooische – Hurley 1-3
Goals: Foppe Houting | Deegan Huisman (2), Noam Sheridan

Naarden – HBS 2-4
Goals: Niels de Jong, Derk van Niel | Bob Booij, Chiel Molendijk, Boris van Dijk, Tim Ossewaarde

Ede – Voordaan* 3-3
Goals: Freek Schellekens, Lennart Bakker, Max Ostermeijer | Ivo Visser, Thur Stadelmaier, Erik Hemesath
* winst na shoot-outs (2-3)

SCHC – Kampong 5-3
Goals: Thijs van Pelt, Cédric Terwel (2), Bram Weers, Leon van Barneveld  | Jip Janssen (2), Ties Ceulemans

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gooische Hockey Club (@gooischehc)


Wat vind jij? Praat mee...