Gold Cup (H): Rotterdam zegt af voor kwartfinale, Almere door

Nog voordat de eerste bal tijdens de kwartfinale van de Gold Cup heeft gerold, is de eerste halvefinalist al bekend. Rotterdam zou op bezoek gaan bij Almere, maar de ploeg van Robin Rösch heeft zich teruggetrokken.

De KNHB meldt dat Rotterdam de beker speelde met een mix van spelers uit hun Heren 2 en Jongens Onder 18-1. Een overvloed aan blessures in Heren 2 zorgt er echter voor dat de Zuid-Hollanders geen representatief team op de been kunnen brengen.

De bond heeft Huizen, dat een ronde eerder werd uitgeschakeld door Rotterdam, begin deze week benaderd om als vervangend team op te treden. Voor hen kwam het verzoek te laat om donderdagavond acte de présence te geven.

Promotieklasser Almere is daardoor als enige team al zeker van de laatste vier. Hurley, ook actief op het tweede niveau, kan zich ook nog plaatsen voor de halve eindstrijd. Dan moet er wel worden gewoon van Amsterdam. De andere halve finales zijn Den Bosch-Kampong en Schaerweijde-HDM.

Programma:

Den Bosch (HK) – Kampong (HK)
Hurley (PK) – Amsterdam (HK)
Schaerweijde (HK) – HDM (HK)
Almere (PK) – Rotterdam (HK)*
*Rotterdam heeft zich teruggetrokken


5 Reacties

 1. russellcoates

  Gênant

 2. Sander Duin

  Redelijk onsportief! Zat er wel aan te komen . Na de laatste veldwedstrijd werd eea al besproken door de spelers van heren 1. Heren 2 ! Jongens A1 waar een wil is , is een weg ….

  1. simonvruiten

   Inderdaad onsportief!

  2. russellcoates

   De gold cup begint een lachtertje te worden op deze manier. H1 heeft een ruime selectie en speelt pas zondag, 2 volledige dagen rust zou toch voldoende moeten zijn. Begrijp überhaupt niet waarom het een H2/JO18 beker zou moeten worden. Denk dat de bond goed moet kijken naar een andere opzet waarbij de Hoofdklasse clubs een aparte beker hebben waarbij de winnaar mee mag doen aan de playoffs.

 3. Sander Duin

  Ben zeer benieuwd naar de “loting” voor halve finale ! Laten ze het eens live doen op instagram of iets. Want anders voel ik de bui al hangen ….


Wat vind jij? Praat mee...