Gold Cup draait uit op Amsterdams feestje

De eerste editie van de Gold Cup draait uit op de Amsterdams feestje. Van de laatste vier ploegen in de halve finale komen er liefst drie uit de hoofdstad: Hurley, Pinoké en Amsterdam. Hoofdklasser Den Bosch is de enige ploeg buiten Amsterdam die zich plaatste bij de laatste vier.

Amsterdam plaatst zich donderdagavond ten koste van Schaerweijde als eerste voor de halve finale van de Gold Cup. Grote man aan de kant van de thuisploeg was international Mirco Pruyser, die drie keer scoorde in de met 4-1 gewonnen wedstrijd.

Ook hoofdklasser Den Bosch rekende af met een overgangsklasser. Thuis tegen Klein Zwitserland had de ploeg van coach Eric Verboom het echter wel lastig. Gijs Campbell tekende voor de enige treffer van het duel: 1-0.

De scheidsrechter roept Morris de Vilder en aanvoerder Jannis van Hattum van Pinoké bij zich tijdens het bekerduel met Ede.

Cupfighter Ede, de enige eersteklasser in de kwartfinales, slaagde er thuis tegen hoofdklasser Pinoké niet in om te stunten. De gasten uit Amsterdam kwamen eind van het eerste kwart op een 0-2 voorsprong en leken een gemakkelijk avond tegemoet te gaan. Het werd zelfs nog 0-3, maar toen richtte het prima spelende Ede zich op. Via treffers van Sem Draaijer en zijn broer en aanvoerder Stijn Draaijer was het plots weer spannend op sportpark De Bosrand: 2-3. In de slotfase maakte Joost van de Vijfeijken aan alle illusies van Ede echter een einde. Hij bepaalde de eindstand op 2-4.

Hurley, de trotse koploper in de Overgangsklasse, was donderdagavond de laatste ploeg die doordrong tot de halve finale van de Gold Cup. De Amsterdamse formatie won met 1-2 van het Nijmeegse Union.

Amsterdam - Schaerweijde (4-1)

Stand Team Naam
5' 1-0 Amsterdam Mirco Pruyser
14' 2-0 (sc) Amsterdam Nicki Leijs
41' 2-1 (sc) Schaerweijde Pieter-Jan Voerman
47' 3-1 Amsterdam Mirco Pruyser
57' 4-1 Amsterdam Mirco Pruyser

Den Bosch - Klein Zwitserland (1-0)

Stand Team Naam
55' 1-0 Den Bosch Gijs Campbell

Ede - Pinoké (2-4)

Stand Team Naam
17' 0-1 (sc) Pinoké Thijn Knetemann
20' 0-2 Pinoké Joost van de Vijfeijken
28' 0-3 (sc) Pinoké Thijn Knetemann
34' 1-3 Ede Sem Draaijer
48' 2-3 (sb) Ede Stijn Draaijer
67' 2-4 Pinoké Joost van de Vijfeijken

Union - Hurley (1-2)

Stand Team Naam
1' 0-1 Hurley Philip Thiadens
11' 1-1 Union Nick Doeser
56' 1-2 Hurley Christiaan Stroboer

Wat vind jij? Praat mee...