Gold Cup draait uit op Amsterdams feestje

De eerste editie van de Gold Cup draait uit op de Amsterdams feestje. Van de laatste vier ploegen in de halve finale komen er liefst drie uit de hoofdstad: Hurley, Pinoké en Amsterdam. Hoofdklasser Den Bosch is de enige ploeg buiten Amsterdam die zich plaatste bij de laatste vier.

Amsterdam plaatst zich donderdagavond ten koste van Schaerweijde als eerste voor de halve finale van de Gold Cup. Grote man aan de kant van de thuisploeg was international Mirco Pruyser, die drie keer scoorde in de met 4-1 gewonnen wedstrijd.

Ook hoofdklasser Den Bosch rekende af met een overgangsklasser. Thuis tegen Klein Zwitserland had de ploeg van coach Eric Verboom het echter wel lastig. Gijs Campbell tekende voor de enige treffer van het duel: 1-0.

De scheidsrechter roept Morris de Vilder en aanvoerder Jannis van Hattum van Pinoké bij zich tijdens het bekerduel met Ede.

Cupfighter Ede, de enige eersteklasser in de kwartfinales, slaagde er thuis tegen hoofdklasser Pinoké niet in om te stunten. De gasten uit Amsterdam kwamen eind van het eerste kwart op een 0-2 voorsprong en leken een gemakkelijk avond tegemoet te gaan. Het werd zelfs nog 0-3, maar toen richtte het prima spelende Ede zich op. Via treffers van Sem Draaijer en zijn broer en aanvoerder Stijn Draaijer was het plots weer spannend op sportpark De Bosrand: 2-3. In de slotfase maakte Joost van de Vijfeijken aan alle illusies van Ede echter een einde. Hij bepaalde de eindstand op 2-4.

Hurley, de trotse koploper in de Overgangsklasse, was donderdagavond de laatste ploeg die doordrong tot de halve finale van de Gold Cup. De Amsterdamse formatie won met 1-2 van het Nijmeegse Union.


Wat vind jij? Praat mee...