Halve finale Silver Cup tussen Oss en Alphen verplaatst

De halve finale tussen de mannen van Oss en Alphen voor de Silver Cup is verplaatst naar donderdagavond 20 juni. De twee teams zouden elkaar eigenlijk vrijdag 14 juni treffen, maar de wedstrijd wordt verzet voor Oss. Die ploeg begint deze week aan de laatste playoff-ronde voor een plek in de Overgangsklasse

Oss treft woensdagavond overgangsklasser IJsseloever. Die ploeg eindigde op een tiende plek in de Overgangsklasse. Zij spelen 12 juni, zaterdag 15 juni en eventueel zondag 16 juni tegen elkaar voor een plek in die klasse. Vanwege het volle programma, wordt de halve bekerfinale een week verplaatst. De andere halve finale in de Silver Cup bij de mannen gaat tussen AMVJ en Zoetermeer. Die wedstrijd wordt ook gespeeld bij de dames. De andere strijd gaat daar tussen EHV en Overbos.

Live op hockey.nl

De dubbel tussen AMVJ en Zoetermeer wordt live uitgezonden op hockey.nl. De mannen starten om 19.00 uur, de vrouwen om 21.00 uur. De duels worden in het Wagener Stadion gespeeld. Het uitzenden van beide duels is mogelijk door een test van het bedrijf United – leverancier op het gebied van televisie- en mediaproducties – voor de Olympische Spelen in Tokio 2020. United verzorgt op die Spelen onder meer de techniek rond de registratie van de hockeywedstrijden. In voorbereiding op de Spelen wil United graag tijdens officiële hockeywedstrijden hun (nieuwe) technische mogelijkheden in het Wagener Stadion testen tijdens live-opnames.

Door de samenwerking van de olympische United-equipe en de redactie van hockey.nl kunnen we 14 juni een mooie avond live bekerhockey produceren. Met commentaar van Reemt Borcherts en presentatie van Jeroen Mansier. De uitzending van de heren begint om 18.50 uur, de vrouwen verslaan we vanaf 20.50 uur rechtstreeks vanuit het Wagener Stadion.

Programma halve finales Heren:
Donderdag 20 juni, 20.30 uur: Oss – Alphen
Vrijdagavond 14 juni, 19.00 uur: AMVJ – Zoetermeer

Programma halve finales Dames:
Vrijdagavond 14 juni, 21.oo uur: Zoetermeer – AMVJ
Vrijdagavond 14 juni, 20.30 uur: EHV – Overbos


5 Reacties

 1. Hockeybal

  Ik snap die mannen van Oss wel, zou de voorpret ook zo lang mogelijk laten duren. Van Rongen en Spillenaar samen op de mat in Oss, dat is once in a lifetime. Tenzij het volgende wk op oss georganiseerd gaat worden of ze naar de hoofdklasse promoveren zie ik dit niet vaker gebeuren.

 2. Hockeybal

  Groeneveld is toch wel de modern-day Michelangelo. Heeft van Pastijn (jeugdexponent van waddinxveen) toch een zeer stabiele 1e klasse hockeyer weten te maken. Dit is alsof je een hunnebed omtovert in het David's beeld. Hulde!

 3. r-blauweveld

  Oss - Alphen op verzoek van John de Mol verplaatst naar de 20ste. In voorbereiding op het nieuwe Champions League seizoen wil hij graag tijdens officiële hockeywedstrijden hun (nieuwe) technische mogelijkheden in het stadion aan de Macharenseweg testen tijdens live-opnames. Een unieke samenwerking met RTL, want om 20:00 start daar in programma HCKY de voorbeschouwing. Tumberto Ham interviewt de vermoedelijke hoofdrolspelers Van Rongen, Spillenaar en kroketje. In de vlijmscherpe analyses, Bavaria en thee. In de nabeschouwing een extra reclameblok. Let the game begin!

 4. De hengel

  Het nieuwsbericht is wat ""romantisch" weergegeven. Het komt erop neer dat Oss wel aangeeft als het klaar is met serieus hockey. Daarna mag 2de klasser Alphen zich melden voor hun wedstrijd van het seizoen.

 5. fritsfransen

  Nu al zin in de duels van Rongen vs. Campbell. Benieuwd of de oude vos bestand is tegen het power hockey van van Rongen die kracht met techniek en gogme combineert. Vrees dat van Rongen de beste man meermaals het (b)Oss in zal sturen. Met Swier, Spillenaar, van Rongen en de Klerk staat er flink wat kwaliteit in de as, waar Oss denk ik niet tegenop kan. Ook ben ik benieuwd welke tactische meesterzet er uit de hoge hoed van tovenaar Groenveld zal komen. We gaan het zien...


Wat vind jij? Praat mee...