Held van Rotterdam dartelt bij Oss vrolijk in Silver Cup rond

De ene na de andere truc haalde Bas Campbell in de kwartfinale van de Silver Cup tevoorschijn. De aanvaller van Oss draaide vrijdagavond zijn directe tegenstanders van Houten helemaal dol, gevolgd door oeh’s en aah’s van de fanatieke Osse aanhang. De 31-jarige routinier is een oude bekende, hij bezorgde Rotterdam in 2013 de enige landstitel uit de clubgeschiedenis. ‘Zo kan het lopen hè’, zei Campbell nuchter na de 3-2 zege op Houten. 

Campbell speelde vrijdagavond met zijn tegenstanders en het publiek. Zo’n beetje elke keer als de aanvaller de bal aan zijn stick had, vierde het thuispubliek op. De vedette van Oss kan nog altijd hockeyen, zo bleek in de kwartfinale tegen Houten. De ene turn volgde na de andere, maar scoren zoals in de finale om de landstitel, deed hij niet. Strafcorners versieren deed Campbell wel.

De technicus is aan zijn vierde seizoen bezig in Oss. ‘Afbouwen wil ik het niet noemen, maar ik vond het destijds leuk om op een iets lager niveau te hockeyen. Eigenlijk zou ik bij Den Bosch in het tweede team gaan ballen, maar dat ging uiteindelijk niet door omdat ik toch net iets te fanatiek bleek te zijn. Ik zocht een middenweg, Oss is voor mij perfect.’

Oss-vedette Bas Campbell in duel met Houten-speler Laurence Koch. Foto: David van Haren.

‘Tot nu toe heb ik hier hartstikke leuke jaren’, zei de twee jaar oudere broer van Gijs, middenvelder van Den Bosch. Net als zijn jongere broertje begon Campbell in de jeugd bij de Bosschenaren. ‘Hoewel ik in Oss ben geboren, voel ik me niet echt een Ossenaar. Ik heb hier nooit in de jeugd gespeeld omdat mijn vader destijds voorzitter was bij Den Bosch. Ik heb daar acht jaar in het eerste team gezeten en heb heel kort met Gijs samengespeeld. Gijs was destijds veel geblesseerd en kwam uiteindelijk ook een aantal jaar voor Oss uit. Hij wilde hier bij Oss het vertrouwen in zijn lichaam terugvinden.’

De spits ging in 2012 voor drie jaar naar Rotterdam en maakte de Havenclub een jaar later met het winnende doelpunt vlak voor tijd in de beslissingswedstrijd tegen Oranje-Zwart (3-2) landskampioen, een unicum voor de plaatselijke HC. ‘Daar word ik zelfs hier nog weleens aan herinnerd, maar dat was toen. Nu speel ik bij Oss en geniet ik nog altijd van het spelletje. Dit zijn leuke wedstrijden om te spelen. Lekker met veel publiek, er hangt een mooi sfeertje op de club.’

‘Moeilijk om te stoppen’

Hij is bijna 32, roept na ieder seizoen dat het zijn laatste was, maar het kan zomaar zijn dat de vedette van Oss volgend seizoen er weer een jaar aan vastplakt. ‘Ik vind het moeilijk om te stoppen’, zei de rasechte hockeyliefhebber. ‘Nu heb ik ook weer gezegd dat ik er mee ophoud, maar uiteindelijk kijk ik het aan het einde van het seizoen wel aan. We spelen nog vol voor de prijzen, dat maakt het extra leuk. Zowel in de beker en in de competitie (tweede plek, red.) doen we het goed. We zijn vooral de laatste weken op dreef.’

Bob Berens juicht na zijn tweede treffer voor rust. Foto: David van Haren.

En dus dartelde Campbell vrijdagavond ‘gewoon’ in Oss rond, dat thuis tegen Houten aantrad. De bezoekers begonnen sterk aan de bekerclash en kwamen halverwege de eerste helft op voorsprong door een rake strafcorner van Ivo Boumans. Bob Berens zorgde met twee rake sleeppushes binnen tien minuten tijd voor een 2-1 ruststand in het voordeel van de Brabantse thuisploeg.

De tweede helft was nog geen minuut oud of de bal lag er alweer aan de andere kant in. Nieuw-Zeelander Stephen Atkinson versloeg Oss-keeper Geert Schoonbergen met een tip-in voor de 2-2. Het duel ging vervolgens in de tweede helft alle kanten op.

Shoot-outs leken voor een beslissing te zorgen. Tot acht minuten voor tijd, toen de thuisploeg varieerde bij een strafcorner. Campbell wisselde van positie met Berens, gaf de bal vanaf kopcirkel op de strafcornerspecialist van de thuisploeg, die de tip-in bij de tweede paal zocht. Rogier van den Boogaard tikte vanuit een rebound uiteindelijk de winnende 3-2 binnen.

Rogier van den Boogaard maakt de winnende 3-2 voor Oss. Foto: David van Haren.

Bekerfavoriet

Daardoor staat Oss in de halve finale van de Silver Cup. Of Campbell zijn tweede prijs in zijn loopbaan gaat pakken? ‘Ik hoop het, het is een mooie prijs. Van alle vier de overgebleven ploegen zijn wij het hoogst geklasseerde team, gezien de competitiestand. Wat dat betreft zijn wij de favoriet.’ Er zitten nog twee tweedeklassers in het bekertoernooi: Alphen en AMVJ. Eersteklasser Zoetermeer won na shoot-outs van Myra.


3 Reacties

 1. HoutenSup

  De verslaggever heeft een 'romantisch' beeld geschetst. Het was een schaakwedstrijd waar twee gelijkwaardige tegenstanders voorzichtig om elkaar heen draaiden. Gijs Campbell toonde zijn balvaardigheid, maar zat redelijk in de tang van het collectief van het team van Houten. Oss was uiteindelijk slagvaardiger met de corners dan Houten. Daar zat het verschil en nergens anders.

  1. conegut

   Haha Bas .. je bent lekker op de hoogte. Bas is een baaaass

 2. De hengel

  Gijs was inderdaad onder de indruk van Houten. Toch fijn dat hij zich wist te herpakken en volgens velen het verschil wist te maken met zijn mentale ondersteuning.


Wat vind jij? Praat mee...