Hurley verliest weer op shoot-outs; Amsterdam naar kwartfinale

Het was een heet avondje in het Amsterdamse Bos. De achtste finale van de Gold Cup was dinsdagavond zeventig minuten lang en een beetje spektakel. Zes doelpunten (3-3) en shoot-outs kwamen eraan te pas. Titelverdediger Amsterdam nam de shoot-outs net iets beter dan buurman Hurley en staat in de kwartfinale.

‘Mooi om te zien dat we goed mee konden hockeyen’, zei coach Reinoud Wolff na afloop. De coach van Hurley vond dat zijn ploeg zomaar als winnende van het veld af had kunnen stappen. ‘Kenny Bain miste nog een strafbal en bij een strafcorner vloog de bal via de binnenkant van de paal eruit.’

Hurley-speler Kenny Bain (rechts) op archiefbeeld. Foto: Willem Vernes

Net als vorig seizoen is de achtste finale dus het eindstation voor Hurley. Toen was Pinoké na een 2-2 met shoot-outs te sterk. Het jaar ervoor nam Pinoké, in de halve finale van de Gold Cup, eveneens na een 2-2 eindstand de shoot-outs beter. ‘Ik geloof niet in toeval, we zijn er simpelweg niet goed genoeg in’, klonk Wolff realistisch. ‘Het is een aandachtspunt. Een shoot-outserie is zeker te trainen. De belangrijkste shoot-outreeks wonnen we dan weer wel, die voor promotie tegen Almere.’ Promoveren deed Hurley dat seizoen echter niet, dat deed de ploeg van Wolff een jaar later wel overtuigend in de Promotieklasse.

Inhaalduel

Hurley bereikte de laatste zestien na de 1-3 zege in de tweede ronde bij overgangsklasser IJsseloever. Amsterdam was in deze ronde van het bekertoernooi vrijgeloot. De clash tussen beide ploegen uit het Amsterdamse Bos stond aanvankelijk vorige week donderdag op het programma, maar werd op het laatste moment afgelast vanwege de vrieskou.

Wolff: ‘Het was voor iedereen niet lekker dat die wedstrijd werd gestaakt, maar het veld was bevroren dus we konden echt niet spelen. Het had onze voorkeur om op dinsdag in te halen. Op maandagochtend om zeven uur belde Santi (Freixa, coach Amsterdam) op of we niet op dinsdag konden spelen. Daar waren we het heel snel over eens.’

Hurley-coach Reinoud Wolff op archiefbeeld. Foto: Koen Suyk

Ook Tilburg – Oranje-Rood haalde donderdagavond overigens het eindsignaal niet. De bal rolde wel tijdens de Brabantse derby, maar de spelers hadden dusdanig veel last van het gladde veld dat er nog voor rust werd besloten de wedstrijd te staken. Tilburg stond met 2-1 voor. Een zoektocht naar een nieuwe speeldatum was moeizaam, waarop Oranje-Rood besloot zich terug te trekken. Tilburg gaat naar de volgende ronde.

Hurley en Amsterdam gingen dinsdagavond dus wel op herhaling. Anderhalve maand geleden eindigde het onderonsje in de Hoofdklasse in een spectaculaire 3-4 overwinning voor Amsterdam. Toen kwam Hurley aan de leiding (3-2), maar gaf het de voorsprong uit handen. Nu kwam de thuisploeg knap terug van een 1-3 achterstand.

Hurley niet kansloos

Justin Reid-Ross en Boris Burkhardt hadden Amsterdam op een 0-2 voorsprong gezet, waarna Noam Sheridan de aansluitingstreffer maakte. De 1-3 werd gemaakt door Brent van Bijnen. Bain scoorde de 2-3, Philip Thiadens maakte vanuit een strafcorner vlak voor tijd de gelijkmaker. ‘Ik ben tevreden over wat ik heb gezien’, zei Wolff.

Philip Thiadens tijdens de Gold Cup-wedstrijd tegen Pinoké in 2017. Ook dat duel werd op shoot-outs verloren. Foto: Willem Vernes

‘Eigenlijk ben ik tot nu toe over het algemeen tevreden over het hele seizoen. We zijn, hard gezegd, drie keer platgeslagen. Tegen Bloemendaal (0-6), Kampong (1-4) en Oranje-Rood (0-3). Van Almere (3-5) hebben we gewonnen en we speelden gelijk tegen HGC (2-2). Voor de rest hebben we zo goed als alles met een doelpunt verschil verloren. Bovendien had het nu tegen Amsterdam zomaar anders uit kunnen pakken. Dit geeft vertrouwen voor de toekomst.’


Wat vind jij? Praat mee...