Oranje-Rood wint Gold Cup Dames

Oranje-Rood heeft donderdagavond in Eindhoven de Gold Cup Dames gewonnen. De Eindhovense formatie versloeg Hurley na liefst tien shoot-outs. Na de reguliere speeltijd was het 1-1. 

De bekerwinst zorgde na afloop voor dolle taferelen in Eindhoven. De gevierde spelers bij Oranje-Rood waren keepster Sarah Sinck en Donja Zwinkels die de winnende shoot-out verzilverde. Oranje-Rood ontving uit handen van KNHB-bestuurslid Mijntje Donners en onder luid gejuich van de honderden toeschouwers de beker.

Een paar meter verderop treurde Hurley. De Amsterdamse formatie had een paar keer de beker met een hand vast, maar verzuimde zichzelf te belonen voor een goede wedstrijd. In de finale was het namelijk Hurley dat verrassend op voorsprong kwam via een treffer van Teuntje Horn, die de bal goed tipte na een voorzet van Gitte Michels. Dat was in de 47ste minuut. Het duurde vervolgens tot de 56ste minuut voordat Oranje-Rood gelijkmaakte. Yibbi Jansen schoot fraai uit de draai raak: 1-1.

De shoot-outs werden vervolgens een ware thriller, waarbij Hurley op voorsprong kwam, maar uiteindelijk toch de beker naar Oranje-Rood ging.

Hockey.nl zond de wedstrijd live uit. Kijk hieronder de wedstrijd terug.

Bekijk ook


5 Reacties

 1. marijeknuvers

  O-R duidelijk de betere ploeg. Moeizaam door het oog van de naald. Had zomaar door de vingers kunnen glippen. Slechte generale belooft dus goede play-offs! Gefeliciteerd meiden.

 2. robvisser

  "De Goldcup, mooier dan dit wordt het niet" was misschien wat voorbarig van Mijntje Donners. Oranje-Rood zou best nog kunnen verrassen bij de play-offs. Verdiend dat Oranje-Rood vanavond de finale won, al is er nog ruimte voor verbetering. Hurley maakte het spannend.

 3. vostammer

  Camera stond op de hekkant van het veld gericht. Je kreeg dus een sfeerloze en kille indruk terwijl er best wat mensen op de tribune zaten. We weten het hockey kennelijk weer niet goed te verpakken.

 4. michver

  Toch wel weer een schitterende goal van yibbi. 👌

 5. Kampongfan

  De goal van Yibbi was een prima goal op een belangrijk moment. De tip in vanTeuntje Horn op aangeven van Gitte Michels, die was schitterend ....... (en onverwacht want O-R was natuurlijk gewoon sterker). De belangrijkste verrassing is toch dat O-R er zoveel moeite mee had. Sterker nog, ternauwernood niet verloor!


Wat vind jij? Praat mee...