Loting derde ronde Silver Cup Dames en Gold Cup Heren

Op het bondsbureau van de KNHB is maandag geloot voor de derde ronde van de Silver Cup Dames en Gold Cup Heren. Op donderdag 15 oktober spelen de clubs hun wedstrijden in de Gold Cup en op vrijdag 30 oktober staan de duels in de Silver Cup op het programma. Alle wedstrijden beginnen om 20.30 uur.

Silver Cup Dames

Regio Noord
Dash – Almelo
Drienerlo – PW
Mezen – Twente
Flevoland – Graspiepers
Lelystad – Leeuwarden

Regio Midden-Oost
Doetinchem – Ares
Oosterbeek – Arnhem
Baarn – Barneveld
Westerduiven – Bemmel
Dieren – Zevenaar
Spitsbergen – Kromhouters
Shinty – Nieuwegein

Regio Zuid-Oost
DVS – Boekel
Concordia – Nova
Hilvarenbeek –Don Quishoot
Deurne – Heeze
Horst – Scoop
Gemert – Nuenen
Shot – Oirschot

Regio Zuid-West
Barendrecht – Gouda
Pijnacker – HDS
Rapid – Ypenburg
Wateringse Veld – Derby
Scoop Delft – Dopie
Prinsenbeek – Ommoord
Goes – Spijkenisse
Olympia – Pelikaan

Regio Noord-West
Alkemade – Castricum
Noordwijk – Catwijck
Abcoude – Groen-Geel
FIT – Hilversum
Maarssen – Hisalis
IJburg – Hoorn
Voorhout – Kieviten
Purmerend – Loenen

Vreugde bij de dames van EHV na de winst in de Silver Cup. Foto: Willem Vernes.

Gold Cup Heren

Regio Zuid-Oost
Schaerweijde – SCHC
Den Bosch – Kampong
Ede – Nijmegen

Regio Zuid-West
Zwart-Wit – Rotterdam*
Cartouche – HGC
Leiden – hdm

*Duel tussen Victoria en Rotterdam wordt op 8 oktober gespeeld

Regio Noord-West
Laren – Pinoké
Amsterdam* – Hurley

*Duel tussen HBS en Amsterdam wordt op 8 oktober gespeeld


6 Reacties

 1. jvolcano

  Zijn die cups nou zo belangrijk in een fase van onzekerheid, waarin clubs het zwaar hebben en teams de ene na de andere competitiewedstrijd moeten inhalen? Onnodig contact met het risico op meer besmettingen. KNHB, wees verantwoordelijk. Cancellen die handel.

  1. coach-devries

   Als het spelen van een wedstrijd 'onnodig risico' is, dan kunnen we beter stoppen met hockey! Besmetting op het veld/tijdens een wedstrijd is (bij mijn weten) niet aangetoond.. sterker nog.. er zijn geen aanwijzingen dat dit zo is.. zelf bij het opstellen van speler die positief zijn getest (vraag maar aan de KNHB!).

 2. jvolcano

  Je kunt er ook voor kiezen om alleen wedstrijden te spelen die nodig zijn (reguliere competitie) en daarmee het aantal contacten rondom wedstrijden minimaliseren. Ik hoop dat je gelijk hebt en dat buiten spelen risicovrij is. Toch zullen mensen samen in de auto of met OV naar de clubs moeten voor een bekercompetitie waar niks valt te winnen, en daarmee creëert de bond wat mij betreft een onnodig samenzijn, met alle risico’s van dien.

  1. bcuckow

   Waar leg je de grens van wat nodig is? Wat valt er te winnen door een reguliere competitie wedstrijd te spelen? Dat kampong heren 40 promoveeren naar reserve 17e klasse voor volgend seizoen? Dat wij nog mogen spelen is heel fijn en wij moeten gebruik maken van elk moment dat dat nog kan.

 3. jvolcano

  Dat is heel egoïstisch gedacht. De reguliere competitie geeft hockeyen Nederland de mogelijkheid om zo’n 9 maanden actief te sporten. Dat is gezond, verschaft werkgelegenheid, helpt het opleidingstraject om een paar zaken te noemen. Het is ook kantje boord en de lol is er wel vanaf zonder publiek en dichte clubhuizen. Extra wedstrijden helpen dus niet echt. Toch?

  1. slbal

   Nergens staat dat je mee MOET doen met de beker.... is een keuze. Blijkbaar kies jij iets anders dan een ander. Omdat mensen iets anders kiezen dan jij, denken ze niet per definitie egoïstisch. Jij probeert mensen te overtuigen van jouw gelijk, dat is ook een keuze. Aan anderen de keuze jouw gedachten naast zich neer te leggen(of niet)


Wat vind jij? Praat mee...