Loting Gold Cup (D): SCHC-Rotterdam en Victoria-Den Bosch

Op het bondsbureau van de KNHB is vrijdag geloot voor de halve finales van de Gold Cup Dames. Victoria neemt het thuis op tegen Den Bosch en SCHC staat op eigen veld tegenover reuzendoder Rotterdam.

Het duel Victoria-Den Bosch staat voor donderdag 7 april op de kalender en begint om 20.30 uur. Voor SCHC-Rotterdam is de KNHB nog op zoek naar een geschikte speeldatum. Beide wedstrijden stonden in eerste instantie voor 31 maart gepland. De finale van het bekertoernooi staat op 28 april op het programma.

Rotterdam, de enig overgebleven promotieklasser in het belangrijkste bekertoernooi, versloeg vorige week donderdag in de kwartfinale Kampong na het nemen van shoot-outs. Het was voor de derde keer op rij dat de Rotterdamse formatie een ploeg uit de Hoofdklasse uitschakelde.

Rotterdams tegenstander SCHC was in de kwartfinale met 2-1 te sterk voor Hurley. Victoria schaarde zich bij de laatste vier door na shoot-outs Bloemendaal te verslaan. Den Bosch plaatste zich al een week eerder voor de halve eindstrijd door af te rekenen met Oranje-Rood (4-2).

Gold Cup Dames: loting halve finale

SCHC – Rotterdam
Victoria – Den Bosch

De dames van Oranje-Rood wonnen in 2019 de Gold Cup na winst op Hurley na shoot-outs. Foto: Willem Vernes


1 Reactie

  1. adrievandeparel

    Victoria-HCDENBOSCH kan ook niet op donderdag 7 april, Nederlandse dames spelen vrijdag 8 april en zaterdag 9 april in India en de WK Jong Oranje Dames zijn bezig van 1 t/m 12 april, totaal 14 speelsters HCDENBOSCH.


Wat vind jij? Praat mee...