Loting kwartfinales Silver Cup Heren

Op het bondsbureau in Utrecht is maandag geloot voor de kwartfinales van de Silver Cup Heren. Deze wedstrijden worden op vrijdag 24 mei 2019 om 20.30 uur gespeeld.

Volgens de reglementen wordt er vanaf de kwartfinales niet meer in de regio gespeeld en heeft het team wat het laagste speelt in de competitie niet meer het recht om thuis te spelen. De loting bepaalt in alle gevallen welk team er thuis speelt en welk team uit.

Nog twee tweedeklassers

Van alle acht overgebleven teams zijn Alphen en AMVJ de enige tweedeklassers. De resterende zes teams komen allemaal uit de Eerste Klasse, het hoogste niveau in de Silver Cup De vrouwen spelen vrijdag 17 mei om 20.30 uur hun wedstrijden in de kwartfinales van het bekertoernooi. Het programma is hier te vinden.

Kwartfinales Silver Cup Heren

Oss – Houten
AMVJ – Hopbel
Myra – Zoetermeer
EHV – Alphen


13 Reacties

 1. fritsfransen

  Kan nu al niet wachten op het tactisch meesterplan dat Groeneveld uit z’n hoge hoed zal toveren. Ik ga zeker kijken en neem m’n notitieblok mee!

 2. Hockeybal

  Ik heb het nu al te doen met de coach van EHV. Spelen tegen Alphen is als schaken tegen Garri Kasparov, Groeneveld is je altijd een stap voor.

 3. Hockeybal

  De kracht van de wolf is zijn roedel en de kracht van de roedel is de wolf. Bij deze roedel is de kracht echter Robbert Groeneveld.

 4. Bennie24

  Oefff. Zeer ongunstige loting voor EHV. Uit het thuisvoordeel kan de Enschedese trots nog enigszins vertrouwen putten. Maar met Groenveld aan het roer is in principe elke tegenstander de underdog in het treffen met Alphen. Het charisma van Klopp, het tactisch inzicht van Mourinho en de uitstraling van Schwarzenegger. Met recht draagt Groenveld de titel "The Only One" op de Nederlandse hockeyvelden. Wanneer de Alphense sterren na dit succesjaar hun handtekening zetten onder een sterk verbeterd contract, is een sterke fles Cola voor deze blonde God wel op zijn plaats. Overigens voel ik, naast EHV, ook mee met de overige sportteams en coaches uit Alphen. De prijzen voor Sportploeg en Coach van het Jaar zijn binnen deze gemeente al lang en breed vergeven.

 5. niekhendriks

  Groeneveld zal ongetwijfeld kundig zijn maar ik zie geen enkele reden om EHV het bij voorbaat lastig te maken

 6. Bennie24

  Verstandig dat EHV uitgaat van eigen kracht. Dat deden DSHC, Dordrecht, Shinty en Roomburg ook en iedereen weet hoe dat is afgelopen. Hoe dan ook, de bal is rond, het is 11 tegen 11 en de wedstrijd is pas afgelopen na het laatste fluitsignaal. @niekhendriks, het recente succes van Alphen is door de schrijvende pers breed uitgemeten. Vergeef mij dat ik van EHV geen goed beeld heb. Zou je ons kunnen vertellen hoe het seizoen van EHV tot dusver is verlopen? Voor welke spelers loopt het dorp op zondag uit? Ben erg benieuwd. Eén conclusie kunnen wij alvast trekken: met Groenveld in de dugout zal het publiek in Enschede de grote winnaar zijn. Een spektakelstuk om naar uit te kijken.

  1. fritsfransen

   EHV bekleedt momenteel de 7e plek in de 1e klasse. Het veel hoger geklasseerde Roomburg bleek eerder al geen probleem voor de equipe van Groeneveld. Maar je weet natuurlijk nooit hoe het loopt. Hoop voor de thuisploeg in ieder geval niet dat een ‘Westerpark scenario’ zich herhaalt. De arme ploeg uit Amsterdam fungeerde afgelopen weekend als kanonnenvoer voor de club aan de Rijn: 9-1.

 7. Hockeybal

  @Niekhendriks, ik denk dat EHV de volgende ploeg is die eraan moet gaan geloven. Alphen laat een spoor van vernieling achter in hockey-nederland. Menig speler heeft na het kruisen van de degens met Alphen hun lidmaatschap opgezegd. Het schijnt dat de keepers uit de 2e klasse geen oog meer dicht doen na het treffen met Maarten Spillenaar. De stakkers schrikken 's nachts wakker als die Grays van Spillenaar opdoemt in hun dromen.

 8. Hockeybal

  Ehv heeft nog enige kans als ze in een 6-5-6 formatie gaan spelen maar zelfs met 18 man tussen de lijnen denk ik dat Hollywood aan de Rijn te machtig zal zijn.

 9. paulvanbeuzekom

  Die reacties over Groeneveld zijn elke keer weer genieten.

 10. martinebehrens

  HC Amvj heeft beide teams in de kwartfinale van de Silvercup. De dames spelen tegen Bully op 17 mei en de heren ontvangen een week later het team van Hopbel op t Loopveld. Ook een mooie clubprestatie

  1. fritsfransen

   Knap van AMVJ! De mannen zijn sowieso goed bezig en blijven, in competitieverband, als enige in het kielzog van veelvraat Alphen. Ondanks dat de groen-witte brigade van Groeneveld in de 2e klasse A 2 keer afgetekend met 4-1 wist te winnen, zou ik deze ploegen in de silver cup maar wat graag de degens zien kruisen. Ja Spillenaar scoort aan de lopende band tegen de Amstelveense formatie (al 4x in 2 wedstrijden). En ja met Groeneveld aan het roer lijkt een verrassing schier onmogelijk, maar bij zo’n bekerpotje telt dat allemaal niet meer. Ik hoop op een halve finale Alphen - AMVJ!

 11. Hockeybal

  AMVJ vs Alphen wordt ook wel gezien als El 2e-Klassico. In de competitie trok Alphen al twee keer aan het langste eind maar in de beker is alles anders. De finale zal op neutraal terrein zijn en dus zal Alphen geen thuisvoordeel hebben. Toch denk ik dat het een prooi gaat worden voor Alphen. Met de modern day Bonny en Clyde in het team (Spillenaar en van Bongen, beroven elke club van 3 punten) zie ik niemand het de groen-witte echt lastig maken.


Wat vind jij? Praat mee...