Loting Silver Cup (H): DSHC-Houten en Oss-Eindhoven

Op het bondsbureau van de KNHB is maandag geloot voor de halve finales van de Silver Cup Heren. Op vrijdag 27 mei staan de duels in het bekertoernooi op het programma. Beide wedstrijden beginnen om 20.30 uur.

Loting halve finales

DSHC – Houten
Oss – Eindhoven

DSHC, de nummer acht uit de Eerste Klasse D, liet zich in de kwartfinales niet verrassen (3-2) door tweedeklasser Hoorn, dat in het bekertoernooi vier keer op rij had gewonnen van een eersteklasser. Ook Houten schakelde een tweedeklasser uit. FIT, dat een ronde eerder titelverdediger Alphen uitschakelde, werd door de nummer vier van de Eerste Klasse A met 2-0 aan de zegekar gebonden.

Eindhoven was in de kwartfinales een maatje te groot voor de derde tweedeklasser: Abcoude. De nummer twee van de Eerste Klasse C klaarde de klus met duidelijke cijfers. Het werd 4-1. Oss schakelde USHC uit dat in dezelfde eersteklassepoule speelt. Na een 1-1 eindstand was de huidige nummer vier van de Eerste Klasse B beter in het nemen van shoot-outs. Tijdens de vorige editie in 2019 bereikte Oss ook al de laatste vier.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mhc Oss Heren 1 (@mhcossheren1)

De finale van de Silver Cup wordt gespeeld op 4, 12 of 19 juni. De datum is afhankelijk van het competitieprogramma van de finalisten. De eindstrijd wordt gespeeld op neutraal terrein en de locatie wordt later bekendgemaakt. Loting heeft uitgewezen dat de winnaar van het duel tussen DSHC en Houten de thuisspelende ploeg is in de finale.

Deelname Gold Cup

De halvefinalisten van de Silver Cup hebben het recht om in het seizoen 2022-2023 deel te nemen aan de Gold Cup, waaraan de teams uit de Hoofdklasse, Promotieklasse en Overgangsklasse meedoen.


Wat vind jij? Praat mee...