Bekerhockey: loting tweede ronde Gold Cup Dames

Op het bondsbureau van de KNHB in Utrecht is de loting verricht voor de tweede ronde van de Gold Cup Dames. Op donderdag 26 oktober spelen de clubs hun wedstrijden in het belangrijkste bekertoernooi. Alle wedstrijden beginnen om 20.30 uur.

In deze ronde stromen een aantal teams uit de Promotieklasse en de Tulp Hoofdklasse in. De teams die instromen zijn geplaatste teams en de winnaars van de vorige ronde zijn ongeplaatste teams. Geplaatste teams loten in eerste instantie tegen ongeplaatste teams. Zijn er bij een loting nog geplaatste teams over, dan loten deze vervolgens tegen elkaar.

Loting tweede ronde Gold Cup Dames

Regio West
Schiedam (OVK) – Victoria (PK)
Xenios (OVK) – Leiden (PK)
Rood-Wit (OVK) – Bloemendaal (HK)
Ring Pass Delft (PK) – HDM (HK)
Myra (OVK) – Klein Zwitserland (PK)
Leonidas (PK) – Hurley (HK)

Regio Midden
Gooische (OVK) – HIC (PK)
Voordaan (OVK) – Huizen (PK)
Houten (OVK) – Laren (PK)
Ede (OVK) – Amsterdam (HK)
Almere (OVK) – SCHC (HK)

Regio Zuid
Were Di (OVK) – Push (PK)
MOP (PK) – Nijmegen (PK)
HOD (OVK) – Tilburg (HK)
Delta Venlo (OVK) – Den Bosch (HK)
Helmond (OVK) – Oranje Rood (HK)

SCHC wint de Gold Cup 2023 na de 2-1 zege op Den Bosch. Foto: Willem Vernes


2 Reacties

  1. peteridema

    Ik ben benieuwd naar ‘de regels’ van de loting. Is er sprake van plaatsing van HK-teams, zodat ze in deze ronde niet tegen elkaar kunnen ‘loten’? Kan ik de uitgangspunten van de loting ergens teruglezen?

  2. Artuur Maes

    Klopt volgens het Reglement gold cup 2023 -2024 sectie 7. loting: Het wedstrijdprogramma wordt opgesteld aan de hand van de volgende principes: • Geplaatste teams loten in eerste instantie tegen ongeplaatste teams. Zijn er bij een loting nog geplaatste teams over, dan loten deze vervolgens tegen elkaar; • Tot aan de kwartfinales speelt het in de reguliere competitie (w.b.t. klasse) het laagst spelende team thuis; • Indien teams in dezelfde klasse spelen bepaalt loting wie er thuis speelt; • Vanaf de kwartfinale bepaalt loting wie er thuis speelt


Wat vind jij? Praat mee...