Ook deze donderdag live bekerhockey via hockey.nl

Ook deze donderdag staat er een heerlijk bekeravondje op het programma bij hockey.nl. Nadat de strijd om de Gold Cup in het seizoen 23/24 vorige week werd beslist bij de dames, mogen nu de heren aan de bak. Kampong en Almere zijn de teams die knokken om de cup. En ja, ook deze finale wordt live uitgezonden op hockey.nl.

Vanaf iets voor half negen kan je inschakelen voor de bekerfinale bij de mannen. Dat kan dankzij onze app en website, maar ook via ons YouTube-kanaal. Je krijgt twee teams te zien, die weten wat het is om finales te spelen. Kampong stond begin deze maand nog in de eindstrijd van de EHL, die werd verloren van Pinoké (1-0). Almere stond vorig jaar ook in de bekerfinale. Toen ging de ploeg uit Flevoland met 6-2 onderuit in en tegen Den Bosch.

De beker en Almere is ook dit seizoen een bijzonder goed huwelijk. Achtereenvolgens werd gewonnen van FIT, Forescate, Laren en Oranje-Rood. Die zegereeks staat haaks op de prestaties in de competitie. De mannen van coach Bas Beuse staan voorlopig op de elfde plaats in de Promotieklasse, een plek die aan het eind van de rit leidt tot degradatie.

Almere-captain Bram Cornelisse. Foto: Bart Scheulderman

Weer een stunt voor Almere?

Bij Kampong hangt de vlag er heel anders bij. De Utrechters zijn verwikkeld in een spannende strijd om de vierde plek en hebben hun lot voor deelname aan de play-offs helemaal in eigen hand. Kampong had een beetje geluk met de loting voor de Gold Cup. Waar Almere tweemaal moest afrekenen met teams uit de Tulp Hoofdklasse, trof de ploeg van Tim Oudenaller alleen maar teams van lagere niveaus: Huizen, Roomburg, Voordaan en Tilburg.

Lukt het Almere om voor een derde keer te stunten tegen een hoofdklasser? Of is Kampong toch een maatje te groot voor de gastheren? We gaan het donderdag beleven. Check voor, tijdens en na de finale ook de social kanalen van hockey.nl. Die staat geheel in het teken van de bekerfinale. Na afloop spreken we met de hoofdrolspelers, waardoor je via onze site eveneens alle ins en outs meekrijgt over de wedstrijd.

Kortom: nodig wat vrienden uit, haal wat hapjes en drankjes in huis en ga er donderdag maar goed voor zitten. Aan de sfeer zal het zeker niet liggen. Almere verwacht een enorme toeloop, waardoor het rijendik staat langs de lijn. Ben je donderdagavond nou in de buurt? Een bezoek brengen aan de finale is gratis.


Wat vind jij? Praat mee...