Overgangsklassers stranden in kwartfinale Gold Cup

De dames van Wageningen en QZ zijn er niet in geslaagd om de halve finales van de Gold Cup te bereiken. De twee clubs uit de Overgangsklasse streden donderdagavond samen met zes Hoofdklasse-teams voor een plek bij de laatste vier van dit eerste seizoen van de Gold Cup, maar werden uitgeschakeld door Hurley en Bloemendaal. Ook SCHC en hdm zien we op 12 april terug in de halve finaleronde.

Overgangsklasser QZ hield op Sportpark Staddijk in Nijmegen voor eigen publiek lang stand tegen favoriet Bloemendaal. De wedstrijd bleef tot in de slotminuut spannend dankzij een late aansluitingstreffer van Anouk Verdonschot, maar uiteindelijk waren de veldgoals van Sophie Schlatmann en Bodine Boelaars voor de Mussen genoeg voor een 1-2 overwinning.

We zien Bloemendaal terug in de halve finale tegen SCHC. Die laatste zette vanavond op eigen bodem Laren uit het bekertoernooi met een knappe 2-0 overwinning. Het affiche SCHC – Laren staat zondag opnieuw op het programma wanneer de huidige nummers drie en vier van de ranglijst elkaar in Bilthoven voor de competitie treffen.

Bekerstrijd in Amsterdamse Bos

In het Amsterdamse Bos werden twee kwartfinales gespeeld. Hurley had thuis geen kind aan Wageningen nadat Margot Zuidhof al in de tweede minuut van het duel met een veldgoal de basis legde voor een overtuigende 6-1 zege.

Luttele honderden meters verderop maakten Amsterdam en hdm er in het Wagener Stadion een heuse bekerkraker van. Waar hoofdklasser hdm op volle oorlogssterkte aantrad met het eerste team, liep er bij Amsterdam geen enkele Dames 1-speelster binnen de lijnen. De grootmacht uit de hoofdstad werd vanavond in de beker vertegenwoordigd door hun Meisjes A. En die leken lang op weg naar een sensatie.

Amsterdam - hdm - Kwartfinale Gold Cup - Fotograaf: Willem Vernes

Kwartfinale Gold Cup: Line-up voorafgaand aan Amsterdam – hdm. Foto: Willem Vernes

Vlak voor het eerste kwart nam hdm via een strafcorner van Nina van der Marel de leiding, maar de jonge Amsterdamse ploeg knokte zich vlak voor rust langszij met een goal van Emma Vrieler. Uiteindelijk slaagde hdm er pas in de slotminuut in om Amsterdam op de knieën te krijgen. Mascha Sterk besliste het duel en schoot haar ploeg in de dying seconds  naar de halve finale.

Halve finales Gold Cup Dames

SCHC – Bloemendaal
hdm – Hurley

De halve finales worden gespeeld op donderdag 12 april.

 

 1 Reactie

  1. ravi

    Kinderachtig van Amsterdam


Wat vind jij? Praat mee...