Poll: Winnen Gold Cup moet worden beloond met echte prijs?

Oranje-Rood won vorige week de Gold Cup Dames. De eerste prijs in de geschiedenis van de Eindhovense dames. Hoewel de toebedeelde beker groot en fraai is, is er geen echte prijs gekoppeld aan de Gold Cup. Wij zijn benieuwd naar jullie mening: Moet de winnaar van de Gold Cup een echte prijs winnen?

Een rechtstreeks ticket voor de Euro Hockey League, of misschien wel een toegangsbewijs voor de play-offs. Wat te denken van een geldprijs? Allemaal ideeën die de Gold Cup voor clubs als Amsterdam en Den Bosch waarschijnlijk interessanter zouden maken. De koploper en runner-up uit de Livera Hoofdklasse Dames deden dit seizoen, net als Kampong, namelijk niet mee aan het bekerfestijn. Zij vinden het programma te vol voor hun speelsters.

In de Hoofdklasse Heren gaat de finale tussen Amsterdam en Pinoké. Ook bij de mannen kan de aantrekkingskracht van het bekerhockey wel een impuls gebruiken. Nu traden alleen de Hoofdklasse-clubs Almere, Tilburg, Klein Zwitserland, Pinoké, Den Bosch en Amsterdam aan in de bekercompetitie. Hoe zou dat zijn als er een echte prijs kan worden gewonnen?

 • Moet winnen van de Gold Cup beloond worden met echte prijs?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Moet winnen van de Gold Cup beloond worden met echte prijs?  Ophalen van gegevens


5 Reacties

 1. mark-van-rijn

  Gold cup is manier voor HK clubs om jonge talenten speelminuten te geven op een hoog niveau. Zou doodzonde zijn als door een grote prijs dit karakter verloren zou gaan

 2. ivarguyaux

  Mee eens,dat doen de grote clubs in het voetbal ook tot dat het echt om de knikkers gaat(en dat is precies waar het hier om gaat!) Maar in combi met Oranje en EHL zal het te veel van het goed zijn.....tenzij je speelt om plek in EHL🤔

 3. oakman

  Huidige setting maakt juist mogelijk dat ook andere teams dan de gebruikelijke top zich in de kijker kunnen spelen! Houden zo dus!!

 4. marijeknuvers

  Eens. Veel te druk voor de oranje dames en heren, zeker in combinatie met EHL (Het moet wel een hobby blijven). Juist voor andere teams leuk om ook om een echte prijs mee te kunnen doen. Deze beker competitie is mede daardoor echt een leuke toevoeging.

 5. rosa1991

  Vergeet niet dat er ook PK en OVK meespelen in de gold cup. Die teams komen weinig tot niet meer aan bod als er een significante beloning aan de gold cup zit. Derbys met teams uit verschillende klasses maakt de silver cup juist zo leuk, reuring op de lokale club, kwartfinales waarbij lagere klasses nog vertegenwoordiging hebben, spelers krijgen te maken met dubbelweekenden, dus tactische wijzigingen op wie er spelen (of juist niet). Allemaal dingen die verdwijnen als het een HK festijn wordt, is mijn voorspelling. Maar ja wie ben ik dan...


Wat vind jij? Praat mee...