Programma Gold Cup (H): Cupfighter Oss tegen buurman Den Bosch

De achtste finales van de Gold Cup Heren staat vanavond op het programma. Hoofdklassers Amsterdam en HGC stromen in de derde ronde van het bekertoernooi in. Daarmee is het deelnemersveld vanuit de Hoofdklasse compleet. Eersteklasser Oss, halvefinalist van de Silver Cup van vorig seizoen, zit ook nog in het toernooi voor Overgangsklasse-teams en hoger.

Promotieklasser Laren en hoofdklasser Pinoké bereikten de laatste zestien door respectievelijk Groningen en SCHC met 0-10 te verslaan. Zij strijden nu onderling om een plek in de kwartfinale. Voordaan ontvangt in Rotterdam een tegenstander van formaat. De Zuid-Hollanders staan tweede in de Hoofdklasse, Voordaan doet het met en achtste plek in de Promotieklasse beduidend minder, maar dat telt donderdagavond niet meer in de Gold Cup.

Dat het bekertoernooi dé plek is om te stunten liet eersteklasser Oss al twee keer zien. In de eerste ronde werd overgangsklasser Zwart Wit (2-1) verslagen. In de tweede ronde verkeek promotieklasser Nijmegen zich in Oss: 4-2. Nu komt buurman Den Bosch uit de Hoofdklasse op bezoek. Een onderling duel tussen de broers Bas (Oss) en Gijs Campbell (Den Bosch).

Gewijzigde aanvangstijd in Oss

Het duel tussen Oss en Den Bosch begint donderdagavond een half uur eerder dan aanvankelijk was gepland: om 20.00 uur in plaats van 20.30 uur. De KNHB heeft dit besloten in verband met de voorspelde vorst in de avonduren. De tijd van de zeven overige duels is ongewijzigd gebleven.

Programma derde ronde Gold Cup Heren:

Oss – Den Bosch (20.00 uur)
Tilburg – Oranje-Rood (20.30 uur)
Klein Zwitserland – HGC (20.30 uur)
Voordaan – Rotterdam (20.30 uur)
Cartouche – Victoria (20.30 uur)
Hurley – Amsterdam (20.30 uur)
Schaerweijde – Almere (20.30 uur)
Laren – Pinoké (20.30 uur)


5 Reacties

 1. zeemgrip

  Plato vs. Aristoteles, Alexander de Grote vs. Het Perzische Rijk, Cowboys vs. Indianen, Tom vs. Jerry, Oss vs. Den-Bosch, Campbell vs. Campbell. Wat een strijd zal het gaan worden tussen beide teams. Het zal voor Den Bosch even schrikken zijn als ze zich in het hol van de leeuw betreden. Het lawaai van de supporters zal tot ver in Heesch te horen zijn. Hockey is een simpel spelletje, een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint. Het zal voor de de jongens uit Oss een waar gevecht worden. Maar wat de Bosschenaren goed moeten begrijpen is als een Ossenaar één kans krijgt, maakt hij er twee!

  1. 073

   🤡🤡🤡

 2. rick-speekenbrink

  Niet meer wedstrijd verplaatst naar 20.00? Da's vragen om problemen..

 3. bob-krulvis

  De ijsbaan in Oss is weer open

  1. zeemgrip

   Helaas Bob je kunt je schaatsen nog beter even thuis laten. Winterland Oss opent pas op 11 december. Een wereld vol gezelligheid op het ijs!


Wat vind jij? Praat mee...