Programma Gold Cup Heren: kan Gooische het ook tegen een Hoofdklasser?

Kunnen de drie teams uit de Overgangsklasse doordringen tot de laatste acht bij de Gold Cup? Die vraag kunnen we vanavond beantwoorden. De mannen van Gooische, Naarden en Ede – om die teams gaat het – hebben het op papier zwaar, maar inmiddels weten we dat in bekerhockey alles mogelijk is. 

Gooische stuntte in de vorige ronde tegen Almere, dat met een 3-2 nederlaag uit Bussum vertrok. De koploper van de Overgangsklasse A krijgt nu de volgende uitdaging voor z’n kiezen. In eigen huis – het laagstgeplaatste team speelt automatisch voor eigen publiek – neemt de ploeg van Dider Meijer het op tegen Hurley. De bezoekers uit Amstelveen staan al weken puntloos onderaan in de Hoofdklasse. Een bijzonder onderonsje wordt het sowieso voor Hurley-coach Reinoud Wolff, die als speler in de jaren tachtig furore maakte bij Gooische, waar hij later ook coachte.

Reinoud Wolff keert vanavond terug op vertrouwd terrein bij Gooische. Foto: Willem Vernes

Naarden heeft op papier een iets makkelijkere tegenstander dan z’n buurman uit het Gooi. De middenmoter uit de Overgangsklasse B staat vandaag tegenover HBS, de nummer voorlaatst uit de Promotieklasse. Beide teams kijken met warme gevoelens terug op de vorige ronde. Naarden verraste daarin Pinoké met 2-1, HBS kogelde Amsterdam – nota bene de laatste winnaar – met 6-2 uit het toernooi.

De derde overgebleven Overgangsklasser is Ede. Mede dankzij twee goals van Stijn Draaijer won de formatie uit Gelderland in de zestiende finale met 4-3 van Huizen. Voordaan is de volgende horde op weg naar eeuwige bekerroem. Absoluut geen eitje; niet alleen is de formatie van Peter Jonker de nummer drie van de Promotieklasse, ook won Voordaan in de vorige ronde overtuigend van kampioenskandidaat Schaerweijde (6-2).

Tot slot: ook de Hoofdklasse-liefhebbers kunnen vanavond hun hart ophalen. Den Bosch treft Oranje-Rood, Klein Zwitserland speelt tegen Rotterdam én in Bilthoven staat de derby tussen SCHC en Kampong gepland.

Programma:

Regio Zuid-Oost

Den Bosch – Oranje Rood

Nijmegen – Tilburg

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nijmegen heren 1 (@nmhch1)

Regio Zuid-West

Klein Zwitserland – Rotterdam

Cartouche – hdm

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cartouche Heren 1 (@cartoucheheren1)

Regio Noord-West

Gooische – Hurley

Naarden – HBS

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HC NAARDEN HEREN 1 (@hcnaardenh1)

Regio Midden

Ede – Voordaan

SCHC – Kampong

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MHCEDEHEREN1 (@mhcedeh1)


Wat vind jij? Praat mee...