Kwartfinales Silver Cup: Oss, Ede en KZ naar de laatste vier

Oss, Ede en Klein Zwitserland hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Silver Cup. Oss versloeg in Tiel De Kromhouters met 2-4. KZ had in eigen huis weinig moeite met Westerpark en won met 5-0. Ede had een zinderende shootout-serie nodig om Bennebroek te verslaan in het bekertoernooi. Een hoosbui maakte vrijdagavond een vroegtijdig einde aan het bekerduel USHC tegen MEP.  Beide teams halen volgende week vrijdag (20.30 uur) het kwartfinale-duel van de Silver Cup in.

De Kromhouters – Oss 2-4 (1-1)

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar niet alleen op het veld maar ook in de stand in evenwicht. In de tweede helft maakte Kewali Zonneveld het verschil voor de gasten uit Oss. Tot driemaal toe sleepte Zonneveld een strafcorner binnen en zorgde hiermee voor een prettige terugreis naar Brabant.

Ede – Bennebroek 3-3 (2-1) Ede wint na shoot-outs

Ede en Bennebroek maakten er vrijdagavond een spannende en open wedstrijd van. Al in de eerste minuut werd de toon gezet. De hard in de cirkel geslagen bal werd met een fraaie stickbeweging door Lennart Bakker tot doelpunt gepromoveerd: 1-0 voor Ede. Bennebroek kwam daarna sterk terug en scoorde kort daarop de 1-1 via Michiel van de Stadt. Ede herstelde nog voor de rust de marge: een prachtige pass door de cirkel kon Pieter Hoekstra simpel binnen tikken: 2-1.

In de tweede helft maakten Ede en Bennebroek er een ware triller van op het volgepakte sportpark De Bosrand. In zowel het spel als de score hielden de ploegen elkaar in evenwicht met de noodzakelijke schoot-outs als mooie climax. In die shoot-outs, die werden afgewerkt in de stromende regen, bleek Ede het meest bedreven en de goalie van Ede groeide uit tot de grote held.

‘1 Lennart Bakker 1-0
‘6 Michiel van de Stadt 1-1
’15 Pieter Hoekstra 2-1
’39 Michel van de Stadt 2-2
’42 Stijn Draaijer (sc) 3-2
’50 Hidde Koopman (sc) 3-3

Klein Zwitserland – Westerpark 5-0 (3-0)

Klein Zwitserland maakte al snel een einde aan de aspiraties van stuntploeg Westerpark. Al na tien minuten stond de kampioen van de eerste klasse B met 3-0 voor. Dat was ook de ruststand in het eenzijdige duel. Westerpark, de enige derdeklasser die nog in de Silver Cup zit, streed in de tweede helft voor wat het waard was, maar KZ was simpelweg een maat te groot. Net als in de competitie waar de voormalige hockeygrootmacht met een straatlengte voorsprong kampioen is geworden.

‘2 Pieter-Dirck Swart 1-0 (sc)
‘4 Nicolas Keegan 2-0
’10 Nicolas Keegan 3-0
’36 Wouter Pastoor 4-0
’60 Martijn van Grimbergen 5-0

USHC – MEP afgelast

Hoopvol waren de scheidsrechters, ongeveer vijf minuten voor de wedstrijd. De hele middag bleef het droog en volgens de weersverwachting zouden de regenbuien Utrecht net missen. Net voor het begin van de wedstrijd tussen eersteklassers USHC en MEP ging het echter mis: de regen viel met bakken uit de lucht. Nog geen zestig secondes later ontstonden de eerste plassen op zowel het eerste als het tweede veld. En dat bleef lang zo. ‘Was wel te verwachten met dit veld’, reageerde één van de scheidsrechter, terwijl hij voor zoveelste keer het veld checkte. Voor hen restte maar één oplossing: aflasten.

Jammer voor de fans van beide ploegen, omdat zij flink uit wilden pakken voor deze wedstrijd. Utrechtse fans kochten voor misschien wel honderden euro’s aan vuurwerk om wat sfeer te creëren voor de wedstrijd. De tegenstander uit Boxtel nam een volledige bus aan supporters mee vanuit Noord-Brabant. Zij zorgden voor de wedstrijd dan ook voor sfeer met trommels. Lang wisten zij het geluid van het onweer te overtreffen, maar op een gegeven moment wonnen de klappen uit de lucht het van de trommel. Uiteindelijk verzamelden de bezoekers voor niets vijfhonderd euro om een bus te huren voor de meegereisde supporters. Volgende week vrijdag wordt op dezelfde tijd (20.30 uur) de wedstrijd gespeeld in Utrecht.