SCHC dankzij simpele zege op Rotterdam naar finale Gold Cup

De vrouwen van SCHC hebben zich donderdagavond geplaatst voor de finale van de Gold Cup. De formatie uit Bilthoven rekende voor eigen publiek af met Rotterdam (5-0) en speelt op 5 mei de eindstrijd tegen Den Bosch.

Niet voor de eerste keer dit seizoen was het Yibbi Jansen die SCHC op het goede spoor zette. De sleepspecialiste, in de competitie al zeventien keer trefzeker vanaf de kop, pushte raak uit – hoe kan het ook anders – een strafcorner.

Daarmee was het fundament gelegd voor een makkelijke zege. Rotterdam, een topploeg uit de Promotieklasse, bleek simpelweg een paar maatjes te klein voor SCHC.

De ploeg van Lucas Judge profileert zich in de tweede seizoenshelft als een voorname titelkandidaat in de Hoofdklasse en etaleerde ook in deze wedstrijd z’n vorm. SCHC liep dankzij treffers van Kyra Fortuin, Laurien Leurink en Renée van Laarhoven uit naar een comfortabele 4-0 voorsprong. Het slotakkoord was voor Jansen, die er 5-0 van maakte.

Den Bosch en SCHC mogen volgende week donderdag dus de eerste nationale hoofdprijs van dit seizoen in het dameshockey verdelen. Het duel, dat gespeeld wordt in Bilthoven, is een meer dan smaakvol voorproefje voor de play-offs. 

SCHC – Rotterdam 5-0
1-0 Yibbi Jansen (sc)
2-0 Kyra Fortuin
3-0 Laurien Leurink
4-0 Renée van Laarhoven (sc)
5-0 Yibbi Jansen (sb)


Wat vind jij? Praat mee...