Sfeervol Bommelerwaard knalt met veel vuurwerk uit de Silver Cup

Een ruime nederlaag ‘vieren’ met knalvuurwerk. Het gebeurde vrijdagavond in Zaltbommel bij vierdeklasser Bommelerwaard. In de derde ronde van de Silver Cup was tweedeklasser Drunen met 1-5 te sterk. Desondanks genoot Bommelerwaard opnieuw van het bekeravontuur. ‘Hier doen we het voor met z’n allen, wat een heerlijke sfeer. Zo hoort een bekeravond te zijn’, sprak keeper Flip van Dijk van de thuisploeg.

‘Ik weet niet wie al dat vuurwerk had geregeld, ik behoor tot een andere commissie. De 22-jarige Van Dijk houdt zich – naast ballen tegenhouden – bezig met de drankomzet van de club. Samen met een aantal teamgenoten heeft hij voor een aantal clubleden gekookt. ‘Een veteranenteam wilde in de stad borrelen voordat ze naar deze wedstrijd kwamen. Toen heb ik gevraagd of ze het niet veel leuker vonden om op de club eten. Ik kook wel voor hen. Dat doen we wel vaker met het team. Daar financieren we onze teamuitjes naar het buitenland mee. Door leden op de club uit te nodigen, creëren we weer meer sfeer.’

(c) Oranje Pictures/Ron van Dijk

Op allerlei manieren maakte de thuisclub de bekeravond van Bommelerwaard sfeervol. Gehuld in rood-blauwe sjaaltjes stond het terras voor het clubhuis vol met toeschouwers. Verfemmers waren omgedoopt tot lampionnen en twee grote tonnen fungeerden als warmtebron op het winderige complex van de thuisclub. Vlak voor de wedstrijd stak het publiek rookbommen en siervuurwerk in de clubkleuren van de thuisploeg af. In de rust werd de aanhang getrakteerd op flink wat knalvuurwerk en na het duel werden opnieuw vuurpijlen de lucht ingeschoten.

Het hele clubhuis staat vol, dit soort wedstrijden zijn goed voor de club. Het is jammer dat het nu is afgelopen Flip van Dijk

‘Het hele clubhuis staat vol, dit soort wedstrijden zijn goed voor de club. Het is jammer dat het nu is afgelopen. Aan de andere kant kan ik alleen maar trots zijn op mijn team, we zijn best ver gekomen. We hebben het tegen Drunen ook nog best lang spannend gehouden. Naarmate de wedstrijd vorderde merkte ik pas het verschil tussen een vierdeklasser en een tweedeklasser.’

De keeper ontpopte zich in de tweede ronde van het bekertoernooi tot de held van Bommelerwaard. Hij stopte na de reguliere speeltijd (2-2) drie van de vier shoot-outs van derdeklasser DVS. Tegen Drunen leek Van Dijk wederom zijn ploeg lang op de been te houden, maar de sluitpost moest twintig minuten voor tijd alsnog buigen toen de bezoekers even aanzetten. In een kwartier tijd schoot Drunen met vier doelpunten het bekersprookje van de thuisploeg aan flarden. Tim Rovers had de thuisploeg in de eerste helft nog op voorsprong gebracht, maar twee goals van Sil Steenbrink en een hattrick van Thijs Titulaer deden Bommelerwaard de das om.