Silver Cup: alle ogen wéér op Gouda en lucky losers Overbos

Het was al even wennen vorige week vrijdag. Er was in het paaswekend geen Silver Cup. Gelukkig gaat het bekertoernooi deze week in volle vaart verder, met de achtste finales bij de vrouwen. Nog maar zestien teams zijn in de race om het seizoen onvergetelijk te maken. Alle ogen zijn opnieuw gericht op Gouda. De reuzendoder uit de Derde Klasse staat tegenover streekgenoot Pollux.

Pollux is een van de vier tweedeklassers die het tot laatste zestien heeft geschopt. Dat is knap. Maar de zegereeks van Gouda is net nog wat imposanter. Achtereenvolgens gingen Ypenburg (1-0), Dopie (1-1, na shoot-outs), Roomburg (3-2) en Haarlem (1-1, ook na shoot-outs) voor de bijl van de Zuid-Hollanders. Haarlem – uitkomend in de Eerste Klasse – was op papier zelfs nog een moeilijkere tegenstander dan Pollux.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door GMHC DAMES 1 (@goudadames1)

Ook het verhaal van Overbos is er eentje om eruit te lichten. De ploeg uit Beverwijk was eigenlijk twee rondes geleden al uitgeschakeld, door Westerpark. De Amsterdammers trokken zich daarna echter terug, waardoor Overbos de leeggekomen plek innam. En warempel. Als lucky losers versloegen ze DSHC (3-1). Die ploeg speelt net als Overbos in de Tweede Klasse. De opdracht is nu wat lastiger: eersteklasser Athena reist af richting de Noord-Hollandse kust.

Die wedstrijd en alle andere zeven achtste finales beginnen om 20.30 uur.

Regio West
Overbos (2) – AthenA (1)
Alkmaar (2) – Reigers (1)
Gouda (3) – Pollux (2)

Regio Zuid
Wijchen (1) – Geel-Zwart (1)
Oirschot (1) – DES (1)
Goirle (2) – Maastricht (1)

Regio Oost-Midden
GHBS (1) – Bully (1)
Nieuwegein (1) – Phoenix (1)


Wat vind jij? Praat mee...