Silver Cup brengt senioren en jeugd AMVJ eindelijk samen

De heren en dames van AMVJ zijn dit seizoen bezig aan een imposante reek in de Silver Cup. De climax van het bekertoernooi is inzicht en de Amstelveense club is bij zowel de heren als bij de dames vertegenwoordigd. Het sportieve succes van beide teams speelt dit seizoen een steeds grotere rol binnen en buiten de club. De dames staan op dit moment in de middenmoot van de Eerste Klasse, terwijl de heren hard op weg zijn naar promotie naar de Eerste Klasse. 

Het bekertoernooi is dit seizoen voor het eerst echt geland binnen AMVJ. Vorig jaar eindigde het bekeravontuur al vroegtijdig voor de bordeauxrode hockeyers uit Amstelveen. De dames strandden in de vierde ronde terwijl de mannen al in de derde ronde een vroege exit kenden. Dit seizoen loopt het een stuk beter voor beide teams. De dames nemen het in de kwartfinale op tegen Bully terwijl de volgende horde voor de mannen Hopbel is.

Tijdens de achtste finales rekende de dames na shoot-outs af met Myra. Foto: Facebook AMVJ Dames 1

De Silver Cup begint dit seizoen steeds meer een fenomeen te worden, zo merkt ook voorzitter Han Beekhuizen. ‘De Silver Cup is steeds belangrijker voor de sociale cohesie van de club.’ Die gezelligheid ziet de club op zondag wel steeds meer terug komen, maar nu voor het eerst ook doordeweeks. Jeugdleden en ouders reizen vaker af naar het Loopveld om heren en dames van de club aan te moedigen.

Van oudsher een seniorenclub

Nu beide teams dit jaar buiten de competitie om ook succesvol zijn in de Silver Cup merkt Beekhuizen dat die verbondenheid tussen de senioren en de jeugd niet alleen beperkt blijft tot de zondag. Een streven waar de club zich de afgelopen tijd hard voor heeft ingezet, gezien de jeugdafdeling pas tien jaar bestaat. ‘Wij zijn van oudsher vooral een club met senioren. We bestaan bijna honderd jaar, maar pas sinds kort laat ook onze jeugdafdeling zich nadrukkelijk horen.’ Langzaam maar zeker begint die scheiding steeds meer te vervagen. Het succes in de competitie en de Silver Cup hebben daar dit jaar een belangrijke bijdrage aan geleverd.

Hoe verder de teams dit jaar kwamen, hoe drukker het werd langs de lijn aan het Loopveld. ‘Je praat bij ons niet over honderden toeschouwers, maar er wordt steeds meer over gesproken.’ De bordeauxrode club had dan ook het geluk dat het grootste deel van de wedstrijden op het eigen veld gespeeld werden.

‘Je praat bij ons niet over honderden toeschouwers, maar er wordt steeds meer over gesproken’ Han Beekhuizen

De club speelt hier steeds meer op in door ervoor te zorgen dat de bekeravonden niet eindigen na het laatste fluitsignaal. Steeds vaker regelt het bestuur ook entertainment na de wedstrijden. ‘Laatst hadden we een karaokefestival georganiseerd. Je zag dat toeschouwers bleven hangen en dat er zelf ook mensen kwamen die niet zozeer voor de wedstrijden kwamen, maar wel voor het bekerfeest’. De club wilt dit jaar dan ook doorpakken om de band tussen de senioren en andere leden steeds hechter te maken. Met die combinatie lijkt AMVJ de succesformule gevonden te hebben.

Silver Cup zet AMVJ in de ‘spotlight’

Buiten de aandacht binnen de club, groeit de aandacht van buitenaf. De sportieve prestaties en doelstellingen wekken volgens Beekhuizen ook de aandacht bij andere spelers. ‘Spelers melden zich aan voor onze eerstelijns teams, maar ook in de breedte kennen we genoeg aandacht. Jaarlijks melden zo’n acht seniorenteams zich aan.’ In de breedte hoeft de club dan ook niet te klagen, ze kijken op dit moment vooral naar eventuele versterkingen voor de eerste elftallen. ‘We hebben een sportief en ambitieus plan. We willen binnen nu en een paar jaar doorstomen naar de Overgangsklasse.’

De ambitie om richting de Overgangsklasse te hockeyen hangt al enige tijd boven de Amstelveense club. Foto: Facebook AMVJ Dames 1

Door de goede prestaties van dit jaar komt de club steeds meer in de spotlights te staan. Belangrijk voor de sportieve toekomst van de club. Die naamsbekendheid zorgt er volgens Beekhuizen voor dat spelers van buitenaf steeds vaker kiezen voor AMVJ. ‘Binnen de studentenkringen krijgen we steeds meer aanmeldingen. Jongens en meiden komen naar Amsterdam om te studeren en willen – op niveau – bij een club blijven hockeyen. Het is voor hen dan ook belangrijk dat zij het kunnen combineren.’

Nu de spotlights gericht zijn op de beide teams van AMVJ willen Beekhuizen en de rest van de club ook doorpakken zodat de club hier in de aankomende toekomst de vruchten kan pakken. Die vruchten moeten de club uiteindelijk naar het hoofddoel brengen: een plek in de Overgangsklasse.

Programma Silver Cup Dames

Vanavond treden de overgebleven vrouwenteams aan in de kwartfinale van de Silver Cup. Van de acht overgebleven teams is Berkel-Rodenrijs de enige tweedeklasser. Het programma ziet er als volgt uit:

Bully – AMVJ

Zoetermeer – Beuningen

Overbos – Berkel-Rodenrijs

Houten – EHV


1 Reactie

  1. martinebehrens

    Dames1 wint van Bully na shootouts!! Halve finale....


Wat vind jij? Praat mee...