Silver Cup (D): Delta Venlo en GHBS naar finale

De enig overgebleven tweedeklasser Nieuwegein is er niet in geslaagd de finale van de Silver Cup Dames te bereiken. De ploeg strandde vrijdagavond in de halve finales tegen eersteklasser Delta Venlo, dat met 2-1 won. In de andere halve eindstrijd was GHBS na het nemen van shoot-outs te sterk voor HOD. Het duel was in reguliere speeltijd in 1-1 geƫindigd.

Delta Venlo kwam na een doelpuntloos eerste kwart op voorsprong via Piene Cornet uit een strafcorner. Na rust verdubbelde de Limburgse ploeg de marge, waarna Nieuwegein tegen scoorde. Hierdoor keerde de spanning terug in het duel, maar Delta Venlo trok uiteindelijk de zege over de streep.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door GHBS Dames 1 (@ghbsdames1)

Na een busreis van ruim drie uur van Valkenswaard naar Groningen scoorde Romi Schilp de openingstreffer voor HOD tegen GHBS, dat na rust gelijkmaakte. Daarna werd er niet meer gescoord, waardoor shoot-outs de beslissing moesten brengen. De dames van GHBS hielden de zenuwen het best onder controle en plaatsen zich voor de finale van het bekertoernooi.

Finale

De eindstrijd van de Silver Cup wordt gespeeld op 4, 12 of 19 juni. De datum is afhankelijk van het competitieprogramma van de finalisten. De finale wordt gespeeld op neutraal terrein en de locatie wordt later bekendgemaakt. Loting heeft uitgewezen dat GHBS de thuisspelende ploeg is in de finale van de Silver Cup.