Silver Cup: dames Maastricht en heren Rijswijk weer in finale

De finalisten van de Silver Cup zijn bekend. De eindstrijd bij de heren gaat tussen Athena en Rijswijk. Bij de dames spelen DES en Maastricht om de winst in het tweede bekertoernooi. Beide finales worden op zaterdag 18 mei op het terrein van MHC Oss gespeeld.

Voor het tweede jaar op rij hebben de dames van Maastricht de finale van de Silver bereikt. De ongeslagen kampioen van de Eerste Klasse C was vrijdagavond in de halve finales met 4-2 te sterk voor Wijchen, voor wie Fleur Theunissen twee keer scoorde. Afgelopen seizoen verloor Maastricht de finale van de Silver Cup met 3-1 van Apeliotes.

In de bekerfinale neemt Maastricht het op tegen DES. De ploeg uit Kaatsheuvel reisde naar het hoge noorden waar oud-winnaar GHBS (2022) met 3-2 werd verslagen. Twee treffers van DES werden gemaakt door Eline Beukman.

Heren

Bij de heren slaagde Rijswijk erin om voor het tweede seizoen op rij de eindstrijd van het tweede bekertoernooi te bereiken. Op bezoek bij EHV werd met 4-1 gewonnen mede dankzij twee doelpunten van Sander Gunst. Vorig jaar verloor Rijswijk de finale met 4-3 van Helmond.

Tegenstander in de strijd om de Silver Cup is Athena. De ploeg uit Amsterdam was na het nemen van shoot-outs te sterk voor Union. Het duel was na reguliere speeltijd in 2-2 geëindigd. Voor Athena maakte Rogier Dalhuisen beide doelpunten.

Finale op 18 mei

Dames: Maastricht-DES 12.30 uur
Heren: Rijswijk – Athena 15.00 uur

Uitslagen dames

Uitslagen heren

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door hockey.nl (@hockeynl)


Wat vind jij? Praat mee...