Silver Cup: geen stunt FIT, Maastricht verslaat GHBS

De finalisten van de Silver Cup zijn bekend. De eindstrijd bij de heren gaat tussen Helmond en Rijswijk. Bij de dames spelen Apeliotes en Maastricht om de winst in het tweede bekertoernooi. Beide finales worden op zaterdag 27 mei gespeeld.

Als enig overgebleven tweedeklasser slaagden de heren van FIT er niet in vrijdagavond te stunten tegen Rijswijk, dat uitkomt in de Eerste Klasse. Rijswijk bereikte de eindstrijd van de Silver Cup door voor eigen publiek met 8-1 te winnen. In de finale speelt de ploeg tegen Helmond dat na het nemen van shoot-outs te sterk was voor Alecto. Het duel was na reguliere speeltijd in 1-1 geëindigd.

Bij de dames lukte het titelverdediger GHBS niet om voor de tweede maal op rij de finale te halen. Op bezoek bij Maastricht werd met 6-4 verloren. De Limburgsen treffen in de finale Apeliotes, dat in Amsterdam afrekende met Westerpark (0-1).

Van de vier ploegen die gaan strijden om de Silver Cup heeft alleen Helmond finale-ervaring. De Brabantse ploeg speelde in 2018 de finale, waarin het verloor van Naarden (4-2).

Uitslagen Heren
Helmond (1)* – Alecto (1) 1-1
Rijswijk (1) – FIT (2) 8-1
*wint na shoot-outs

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RHC H1 (@rhc_h1)

Uitslagen Dames
Westerpark (1) – Apeliotes (1) 0-1
Maastricht (1) – GHBS (1) 6-4

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Apeliotes Dames 1 (@apeliotes_dames1)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Maastricht Dames 1 (@maastrichtdames1)


Wat vind jij? Praat mee...