Silver Cup (H): geen tweedeklassers bij laatste vier

De drie overgebleven tweedeklassers, FIT, Hoorn en Abcoude, zijn er niet in geslaagd de halve finales van de Silver Cup Heren te bereiken.

FIT, dat een ronde eerder nog titelverdediger Alphen na shoot-outs uitschakelde, verloor vrijdagavond in de kwartfinales van Houten met 2-0. Hoorn slaagde er niet in om voor de vijfde maal op rij een eersteklasser te verrassen. Thuis ging de ploeg onderuit tegen DSHC (2-3) en Abcoude was een maatje te klein voor Eindhoven. Het werd 4-1.

Het vierde kwartfinaleduel ging tussen Oss en USHC, de nummers vier en drie uit de Eerste Klasse B. In de competitie hadden de ploegen elkaar al twee keer getroffen. Zowel Oss als USHC won elk een competitieduel. In de derde onderlinge ontmoeting trok Oss, pas na het nemen van shoot-outs, aan het langste eind. Het duel was in de reguliere speeltijd in 1-1 geëindigd. Tijdens de laatste editie van de Silver Cup in 2019 haalde Oss ook de laatste vier.

Gold Cup

Met het bereiken van de halve eindstrijd hebben Houten, DSHC, Eindhoven en Oss het recht om in het seizoen 2022-2023 deel te nemen aan de Gold Cup.

Uitslagen kwartfinales

Hoorn – DSHC 2-3
Houten – FIT 2-0
Eindhoven – Abcoude 4-1
Oss* – USHC 1-1

* wint na shoot-outs


Wat vind jij? Praat mee...