Silver Cup: de halve finale is aan ‘scherp’ MEP, finales bij Ede

MEP heeft zich als vierde en laatste club geplaatst voor de halve finale van de Silver Cup. De ploeg uit Boxtel won vrijdagavond het inhaalbekerduel met 2-4 van USHC. MEP speelt de halve finale tegen Oss. De andere halve eindstrijd gaat tussen Ede en Klein Zwitserland. De Final Four wordt op 3 en 4 juni afgewerkt op sportpark De Bosrand in Ede, zo heeft de KNHB bekend gemaakt.

‘Een uitslag is altijd terecht, vind ik, dus MEP heeft verdiend gewonnen’, zei USHC-coach Mark Borgers na afloop. De spelers en fans van Mea Est Pila, dat staat voor ‘de bal is aan mij’, vierden de overwinning uitbundig. Borgers en zijn mannen keken vooral terug op een succesvol bekertoernooi. ‘De Silver Cup is een geweldig initiatief, dat veel aandacht krijgt. Ook bij ons was het weer druk. MEP was opnieuw met een bus vol supporters afgereisd.’

USHC tegen MEP was een boeiend duel tussen twee goede eersteklassers

‘Opnieuw’ want vorige week toog MEP ook met een bus naar Utrecht. De supporters konden korte tijd later echter onverrichte zaken huiswaarts keren. Door een hoosbui was  het veld van USHC onbespeelbaar. Op enkele spatten na, bleef het vrijdagavond droog en ontspon zich een boeiende wedstrijd tussen de beide eersteklassers. MEP begon wat beter aan het bekerduel en beloonde zichzelf na vijf minuten met de 0-1 uit een strafcorner.

Foto: Imke Lankheet

In de loop van het eerste bedrijf kwam USHC beter in zijn spel, maar in doelpunten resulteerde dat niet. De verdiende gelijkmaker viel pas in de 52ste minuut: uit een strafcorner scoorde Thomas van Battum: 1-1.  ‘Jammer genoeg gaven we een paar minuten later weer een domme strafcorner weg. Het was pas de tweede voor MEP, maar weer was het raak. MEP was scherp’, constateerde Borgers.

Feest in de bus naar Boxtel

De USHC-coach zag de Brabantse formatie korte tijd later nogmaals scoren (1-3), maar de Utrechters gaven zich niet gewonnen. Twee minuten voor tijd viel de aansluitingstreffer (2-3), wisselde Borgers zijn goalie voor een vliegende keeper en ging de thuisploeg op jacht naar de gelijkmaker. Die viel niet, maar uit een corner maakte MEP via een strafbal wel de 2-4 waardoor de halve finale ‘aan MEP is’.

Die bekeroverwinning betekende feest na afloop en nog meer feest in de bus naar Boxtel. Volgens Borgers wordt zondag duidelijk hoe hard de tik bij USCH is aangekomen. Dan speelt de koploper uit de Eerste Klasse D tegen de Groningen Studs. Borgers: ‘Dan moet blijken hoe onverstoorbaar we zijn.’

USHC – MEP 2-4 (0-1)
5′ Floris Verheijen 0-1 (sc)
’52 Thomas van Battum 1-1 (sc)
’55 Pieter Langenhuijsen 1-2 (sc)
’64 Thijs van Geel 1-3
’68 Thomas van Battum 2-3 (sc)
’70 Nard van Geel 2-4 (SB)

Speelschema Final Four

Het speelschema voor de Final Four op zaterdag 3 en zondag 4 juni (Pinksterweekend) ziet er als volgt uit:

Zaterdag 3 juni
12:30 uur Halve finale (1) Ede – H.C.K.Z.
15:00 uur Halve finale (2) Oss – MEP

Zondag 4 juni
12:30 uur Verliezer halve finale 1 – Verliezer halve finale 2
15:00 uur Winnaar halve finale 1 – Winnaar halve finale 2


1 Reactie

  1. whs

    Wat gebeurt er met de te winnen tickets voor de goldcup indien de nr's 1, 2 én/of 3 van de Silvercup in de competitie promoveren, en daardoor ook toegang krijgen tot de goldcup?


Wat vind jij? Praat mee...