Silver Cup: stunt derdeklasser Westland, dames Wijchen en QZ door

De heren van Westland hebben in de vijfde ronde van de Silver Cup voor een stunt gezorgd. De enig overgebleven derdeklasser in het bekertoernooi won vrijdag met 3-2 van eersteklasser Schiedam.

De tweedeklassers Pijnacker, HDS, Leusden, Warande, Maastricht, Oedenrode, Leeuwarden en HCM bereikten ten koste van een eersteklasser de zesde ronde van de Silver Cup.

Ook drie van de vier halvefinalisten van afgelopen seizoen plaatsten zich voor de volgende ronde. Verliezend finalist Rijswijk, uitkomend in de Eerste Klasse, had shoot-outs nodig om mede-eersteklasser Alliance te verslaan nadat het duel in 1-1 was geƫindigd. Eersteklasser Alecto won met 3-1 op bezoek bij tweedeklasser Pollux en FIT, spelend in de Tweede Klasse, was in eigen huis met 6-2 te sterk voor Baarn, dat eveneens uitkomt in de Tweede Klasse.

Titelverdediger Helmond doet dit seizoen niet mee in de Silver Cup. De ploeg promoveerde afgelopen seizoen naar de Overgangsklasse en nam daarom deel aan de Gold Cup, waarin het de tweede ronde bereikte.

Apeliotes Dames 1. Silver Cup.

Dames

De Silver Cup bij de dames krijgt een nieuwe winnaar. Titelverdediger Apeliotes verloor in de vijfde ronde van het bekertoernooi met 1-0 van Wijchen. Die stand stond ook op vrijdag 24 november op het scorebord toen het duel werd gestaakt vanwege de slechte weersomstandigheden. Apeliotes slaagde er vrijdag in het vervolg van het duel (53 minuten) niet in de achterstand ongedaan te maken.

Ook QZ moest haar wedstrijd tegen Union afmaken. Het duel werd net als Wijchen-Apeliotes gestaakt vanwege sneeuw en hagel. Er waren slechts vijf minuten gespeeld, maar waarin QZ al twee keer had gescoord. Die voorsprong gaf de ploeg vrijdag in de resterende 65 minuten niet meer uit handen hoewel Union nog dichtbij kwam. Het werd 4-3.

In de zesde ronde van de Silver Cup treft QZ volgende week vrijdag Bully en speelt Wijchen tegen HCM.

Uitslagen Heren

Regio Zuid-West

 

 

 

 

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HC Pijnacker (@hc_pijnacker)

Regio Noord-West

 

 

 

 

 

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HC AthenA (@hcathena)

Regio Midden

 

 

 

 

 

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door WARANDE HEREN 1 (@warandeheren1)

Regio Zuid

 

 

 

 

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MHC Best heren 1 (@mhcbestheren1)

Regio Noord-Oost

 

 

 

 

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door OHC Bully Heren 1 (@ohcbullyheren1)

Uitslagen Dames

 


Wat vind jij? Praat mee...