Tweede ronde Gold Cup (H): Eersteklassers Oss en AMVJ nog in de race

De tweede ronde van de Gold Cup Heren staat donderdagavond op het programma. In deze ronde stromen de eerste acht teams uit de Hoofdklasse in: Almere, Tilburg, Oranje-Rood, Den Bosch, Klein Zwitserland, Rotterdam, Hurley en Pinoké. Voor eersteklassers Oss en AMVJ komen ploegen uit de Promotieklasse op bezoek. Alle wedstrijden beginnen om 20.30 uur.

Promotieklasser Nijmegen reist af naar Oss, de halve finalist van de Silver Cup van vorig seizoen. De Brabanders verrasten in de eerste ronde van de Gold Cup door overgangsklasser Zwart-Wit met 2-1 te verslaan.


AMVJ, eveneens halve finalist van de Silver Cup van vorig seizoen, scoorde in de eerste ronde liefst vijf keer tegen promotieklasser (!) HBS: 5-4. De Noord-Hollanders ontvangen nu in de tweede ronde van de Gold Cup Voordaan uit de Promotieklasse. AMVJ beschikt donderdag ook weer over Floris van Son. De international van Canada bemachtigde afgelopen weekend een ticket voor Olympische Spelen in Tokio, ten koste van Ierland.

Ook Naarden, Union, Helmond, Ring Pass Delft en IJsseloever mogen flink aan de bak. De overgangsklassers krijgen allemaal een hoofdklasser op bezoek. Promotieklassers Were Di, hdm en SCHC mogen zich donderdagavond eveneens bewijzen tegen een hoofdklasseploeg.

Groningen ontvangt Laren na ‘inhaalkwart’

Het gestaakte duel tussen overgangsklasseteams Groningen en Hattem is inmiddels uitgespeeld. Hagelstenen bleken destijds na drie kwarten spelbreker bij een spannende tussenstand van 1-1. Groningen won het ‘inhaalkwart’ met 2-1 en ontvangt nu Laren uit de Promotieklasse. De ploeg uit het Gooi versloeg overgangsklasser Upward, met Ties Koopmans in de gelederen.

Bekijk hieronder alle wedstrijden in de tweede ronde van de Gold Cup. En hier de uitslagen van de tweede ronde van de Gold Cup Dames en de loting van de Dames voor de derde ronde.

Tweede ronde Gold Cup Heren

Regio Noord-Oost
Groningen – Laren
Naarden – Almere

Regio Zuid-Oost
Union–Tilburg
Oss – Nijmegen
Were Di – Oranje-Rood
Helmond – Den Bosch

Regio Zuid-West
hdm – Klein Zwitserland
Ring Pass Delft – Rotterdam
Alecto – Victoria
Reigers – Cartouche

Regio Noord-West
IJsseloever – Hurley
SCHC – Pinoké
AMVJ – Voordaan
Hilversum – Schaerweijde


1 Reactie

  1. zeemgrip

    Nijmegen kan de borst nat maken. Met de Leeuw langs de lijn als tactisch meesterbrein zal het erg lastig worden. Zowel zijn analyses over de strategische en tactische keuzes maakt hem een van de beste trainers ter wereld. Om nog maar niet te spreken over het fantastische middenveld waar Oss over beschikt. Een aantal spelers van Zwart-Wit is nog steeds duizelig van de magische bewegingen die Campbell in de vorige Gold Cup wedstrijd liet zien! Hoe dan ook, het publiek zal zich vanavond weer kostelijk vermaken.


Wat vind jij? Praat mee...