Uitslagen Gold Cup (D): Schiedam, Union en Eindhoven stunten

De eerste ronde van de Gold Cup is donderdagavond gespeeld. Het avontuur van alle eersteklassers is voorbij, zij bekeren verder in de Silver Cup. Overgangsklassers Union, Eindhoven en Schiedam stunten door te winnen van een promotieklasser. Een overzicht van alle uitslagen.

De eerste ronde van de Silver Cup voor de dames wordt vanavond (vrijdag) gespeeld. De Gold Cup voor heren start volgende week donderdag (17 september), de Silver Cup voor heren volgende week vrijdag (18 september). Hier vind je een overzicht.

Regio Noord-Oost

Union – Huizen 2-1

Wageningen – Almere 1-1 (Wageningen wint na shoot-outs)

View this post on Instagram

Lieve fans, Nog nagenietend van de winst van zondag, mochten wij vandaag de eerste Gold Cup wedstrijd spelen tegen Fletiomare, aka Fleetje/Fleet/Fletio. Voor ons extra spannend, want onze assistent van vorig jaar, Jesse Martens, is daarheen verkast. Hij vond de nieuwe kleuren van Alecto te mooi en dacht ik ga maar bij een club die wel het bruine rokje heeft. In het eerste kwart moesten wij even opstarten, maar ging het eigenlijk best goed. Met goed combineren kwamen wij eruit en creëerden best wat kansen. Helaas was het Fleetje die de eerste goal scoorde uit een strafcorner in het eerste kwart. Het tweede en derde kwart begonnen wij steeds beter te hockeyen. Fleet kreeg nog wat kansen, maar die gingen er niet in. Bij ons lukte het ook nog niet, maar wij lagen als leeuwen te loeren op het goal. Het vierde kwart was het zover! Na mooi combinatiespel kwam de bal bij Pien en zij pushte de bal perfect in het hoekje! 1-1! Hierna bleven we gaan en maakte Anne een mooie actie over de achterlijn, nadat zij ongeveer heel Fleetje in het bos had gestuurd. Zij gaf de bal voor en deze kwam in de stick van Koster. Met een push op goal scoorde zij de 1-2! Daarna kwam de uitspeelshow weer op tv voor 10 minuten en gingen wij er met de winst vandoor. De volgende ronde is dus een feit! Zondag spelen we om 12:45 op Alecto tegen Push! Tot dan en vergeet u niet te registeren. Liefs, Alecto dames 1💙💛