Uitslagen Gold Cup (D): Xenios en Myra door, Hurley uitgeschakeld

Xenios en Myra zijn de enige twee overgangsklassers die de tweede ronde van de Gold Cup Dames hebben overleefd. Hoofdklasser Hurley werd donderdagavond uitgeschakeld. Titelverdediger SCHC bereikte wel de derde ronde van het bekertoernooi net als Den Bosch dat haar grootste bekerzege ooit evenaarde.

Hurley ging in Rotterdam op bezoek bij Leonidas. Het was voor de thuisploeg een emotionele avond. Onlangs kwam Leonidas-speelster Rosella Lindeman om het leven bij een verkeersongeval. Hurley, dat werd vertegenwoordigd door speelsters van Dames 2, werd met 4-1 verslagen.

Xenios was in eigen huis met 2-1 te sterk voor Leiden, dat uitkomt in de Promotieklasse en ook Myra versloeg een promotieklasser. Klein Zwitserland, vorig seizoen nog actief in de Tulp Hoofdklasse, werd met 4-2 verslagen.

Eindelijk zege

Hoofdklassers Tilburg en Bloemendaal boekten hun eerste overwinning van het seizoen. Dankzij een hattrick van Mikki Roberts was Tilburg met 0-4 te sterk voor HOD. Bloemendaal boekte een kleine zege op Rood-Wit (0-1). Katerina Langedijk maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Titelverdediger SCHC, met acht A-junioren in de gelederen, won in en tegen Almere met 0-1 dankzij een doelpunt van Maud van den Heuvel.

Recordzege Den Bosch

Verliezend finalist van afgelopen seizoen, Den Bosch, was met 9-0 te sterk voor Delta Venlo en evenaarde daarmee haar grootste bekerzege ooit. Frédérique Matla maakte drie doelpunten en heeft nu acht keer gescoord in haar laatste drie officiële duels. Pleun van der Plas sierde haar rentree na haar duimbreuk op met een doelpunt.

Landskampioen Amsterdam speelde in en tegen Ede op Ilse Kappelle na zonder de internationals. Michelle Fillet maakte vier van de vijf Amsterdamse treffers. Het werd 1-5. Bij Ede debuteerde de pas 14-jarige Annabel Roke, die normaal gesproken uitkomt voor MO16-1.

Uitslagen tweede ronde Gold Cup

Regio West
Schiedam (OVK) – Victoria (PK) 2-5
Gimmy Lomans, Rosanne Gatsonides | Fie Oosterwolde 2, Claire Moerman 2, Anouk de Vliegher

Xenios (OVK) – Leiden (PK) 2-1
Amber Korte, Frederique Verhoeven | Anne van Eijndhoven

Rood-Wit (OVK) – Bloemendaal (HK) 0-1
Katerina Langedijk

Ring Pass Delft (PK) – HDM (HK) 1-2
Tamée Stet | Kaatje Walhof 2

Myra (OVK) – Klein Zwitserland (PK) 4-2
Juliette Helsdingen 2, Annefien Jazet, Ellis Ockers | Anna van Neck, Mette van Westendorp

Leonidas (PK) – Hurley (HK) 4-1
Elena Cosic, Mikki Roolaart, Minke Boeijenga, Eva Bresser | Merel Start

Regio Midden
Gooische (OVK) – HIC (PK)  0-1
Lotte de Koning

Voordaan (OVK) – Huizen* (PK) 2-2
Pien van Sambeek, Merle Boelens | Manou Boormans, Dirkie Chamberlain

Houten (OVK) – Laren (PK) 2-4
Jasmijn Kleemans 2 | Djoeke Vogel, Lynn Vasterink, Fleur Snijders 2

Ede (OVK) – Amsterdam (HK) 1-5
Lieke van Enckevort | Michelle Fillet 4, Nadine Jurgens

Almere (OVK) – SCHC (HK) 0-1
Maud van den Heuvel  

Regio Zuid
Were Di (OVK) – Push (PK) 1-3
Roos Ezendam | Freeke van Dongen 2, Lobke van Nistelrooij

MOP (PK) – Nijmegen (PK) 3-4
Kirsten Zennemers, Tess Olde Loohuis, Bo van Kempen | Maren Eertink, Elena Colmer, Sanne Vormeer, Judith Kuijpers

HOD (OVK) – Tilburg (HK) 0-4
Mikki Roberts 3, Lotte van Dongen

Delta Venlo (OVK) – Den Bosch (HK) 0-9
Frédérique Matla 3, Joosje Burg 2, Pien Sanders, Teuntje de Wit, Maartje Krekelaar, Pleun van der Plas

Helmond (OVK) – Oranje Rood (HK) 3-4
Joy van de Donk, Emilie Nieland, Jora Couwenberg | Hope Ralph 2, Floor Hoogers, Janneke van de Venne

 * Winst na shoot-outs


6 Reacties

 1. JacquesBrinkman

  Hoe promoot je de hockeysport? Door in bekerwedstrijden je internationals op te stellen. Amsterdam en SCHC laten Ede en Almere flink in de steek. Gold Cup op deze manier 'anti-reclame'. Gemiste kans.

  1. BoudewijnHuberts

   Jacques de ene keer klaag je over dit en de andere keer weer over dat. SCHC speelt met 8 A junioren lees ik en geeft de jeugd een kans om zich te profileren en de staf kans om ze te beoordelen. Blijkbaar hebben ze de juiste afweging gemaakt doordat ze gewonnen hebben. Dus win win! Jeugd krijgt kans (wat jij eerder aanmoedigden) en internationals krijgen hun verdiende rust na een deuk hoofdklasse programma in een Olympisch jaar! Dus niet zo zeuren altijd!

  2. SanderVerkeij

   Boudewijn kijkt enkel naar het resultaat maar niet naar de sport hockey. En waarschijnlijk nog gepikeerd om benaderingen uit het verleden. Het is in mijn ogen gewoon een treurige zaak dat deze hoofdklasse teams zo handelen in de beker. Zowel voor het toernooi als de tegenstander.

 2. JacquesBrinkman

  Jammer, je snapt het niet. Geeft niet.

 3. robdux

  Het is een beetje dubbel. Wat hebben teams als Ede en Almere eraan om met dubbele cijfers geveegd te worden, wanneer de internationals en topspelers mee zouden doen? Het lijkt mij meer dan logisch dat de top 4 teams, spelers (met hun overvolle programma) rust geven. Wat ik alleen niet snap is dat nu er veel gezeur is over het overvolle programma (oa vanuit de top 3 verenigingen), waarom deze top 3 verenigingen zich inschrijven voor de goldcup. Want als het spannend wordt spelen de internationals weer. En dus weer een vol programma. Ik snap hier niks van!

 4. peter-de-ruiter

  Wat bedoel je dan Jacques Brinkman?


Wat vind jij? Praat mee...