Uitslagen Gold Cup (H): Dubbele cijfers voor Laren, Oss stunt weer

Bekerhockey staat garant voor verrassende uitslagen. Zo grepen eersteklassers Oss en AMVJ de tweede ronde van het Gold Cup-avontuur vol aan. Rogier van den Boogaard (drie keer) en Bas Campbell schoten de eersteklasser naar de derde ronde van het bekertoernooi. Promotieklasser Nijmegen werd met het schaamrood op de kaken naar huis gestuurd: 4-2. AMVJ droop teleurgesteld – maar evenzo trots -af na de verloren shoot-outs tegen promotieklasser Voordaan. Laren trakteerde Groningen uit de overgangsklasse op een ruime nederlaag. Het werd 0-10 voor de promotieklasser.

Overgangsklasser Naarden maakte het Almere knap lastig op eigen veld. Het duel eindigde na zeventig minuten in 2-2, waarna de hoofdklasser de shoot-outs beter nam. Er kwamen ook shoot-outs te pas bij de Haagse derby tussen hdm uit de promotieklasse en Klein Zwitserland (1-1), een herhaling van de kraker in de play-offs van afgelopen seizoen. De hoofdklasser won de shoot-outserie met 1-3.

Schaerweijde rekende met pijn en moeite af met Hilversum. De promotieklasser won pas na shoot-outs bij de overgangsklasser. Hoofdklasser Den Bosch had duidelijk minder moeite met een tegenstander uit de overgangsklasse. Helmond werd met 0-9 verslagen. De wedstrijd tussen SCHC en Pinoké werd afgelast. Het is nog niet bekend wanneer dit duel wordt ingehaald. Scroll naar beneden voor alle uitslagen.

Tweede ronde Gold Cup Heren

Regio Noord-Oost
Groningen – Laren 0-10
Naarden – Almere* 2-2 

Regio Zuid-Oost
Union–Tilburg 1-6
Oss – Nijmegen 4-2
Were Di – Oranje-Rood 2-5
Helmond – Den Bosch 0-9 

Regio Zuid-West
hdm – Klein Zwitserland* 1-1
Ring Pass Delft – Rotterdam 0-7
Alecto – Victoria 1-3
Reigers – Cartouche 1-3

Regio Noord-West
IJsseloever – Hurley 1-3
SCHC – Pinoké afgelast
AMVJ – Voordaan* 1-1
Hilversum – Schaerweijde* 3-3


2 Reacties

  1. floris14

    Veld in Oss lag er slecht bij

  2. zeemgrip

    De bal is rond, 4 kwarten, 2 scheidsrechters en een licht bevroren veld op het einde. Iets waar beide teams mee te maken hebben. Een ding is zeker het was een zeer spannende wedstrijd met een geweldige ambiance. De twaalfde man van Oss was weer aanwezig. Een wedstrijd waar Nijmegen de partij was die zeer druistig speelde en niet leek blijken een gerechtigde promotieklasser te zijn. Er schijnt bij het maken van de 4-2 gelijk aangifte gedaan te zijn door Nijmegen voor poging tot mishandeling, van den Boogaard legde hem op een brute wijze in het welbekende mandje!


Wat vind jij? Praat mee...