Uitslagen Gold Cup (H): AMVJ zorgt voor megastunt, Groningen gestaakt

Donderdagavond stond de eerste ronde van de Gold Cup Heren op het programma. De vier halve finalisten van de Silver Cup van vorig jaar begonnen aan hun avontuur in de Gold Cup. Eersteklassers AMVJ en Oss overleefden de eerste ronde van het bekertoernooi.

AMVJ scoorde liefst vijf keer (5-4) tegen promotieklasser (!) HBS. Hattem mag nog een keer naar Groningen afreizen, dat duel is na het derde kwart gestaakt. Hagelstenen bleken bij een spannende tussenstand van 1-1 spelbreker. De spelers dropen teleurgesteld af op het ‘ijshockeyveld’.

De spelers van Groningen druipen teleurgesteld af na het gestaakte duel met Hattum. Foto: Jacob Gunter

Alle andere wedstrijden in de eerste ronde van de Gold Cup haalden wel de zeventigste minuut, zo ook het duel tussen overgangsklasser Hilversum en promotieklasser Qui Vive. De thuisploeg stuntte met ruime cijfers: 4-1. Ook overgangsklasser Reigers bekert door na een zege op een promotieklasser. HIC werd na een spectaculaire eindstand (3-3) na shoot-outs verslagen. Eersteklasser Oss stuurde Zwart-Wit uit de overgangsklasse met een 2-1 nederlaag naar huis.

Bekijk hieronder alle overige uitslagen. Indien bij zeventig minuten nog geen beslissing was gevallen, werden shoot-outs genomen. De teams die het best de shoot-outs namen, zijn aangegeven met een sterretje.

Wil je jouw team met een succesfoto terugzien in dit overzicht? Stuur dan je foto op naar redactie@hockey.nl of tag ons op social media!