Uitslagen Gold Cup (H): HGC schakelt titelhouder Amsterdam uit

De halvefinalisten van de Gold Cup Heren zijn bekend. De laatste vier overgebleven teams zijn allemaal ploegen uit de Hoofdklasse. HGC schakelde donderdagavond op een kletsnatte Roggewoning titelverdediger Amsterdam uit, Pinoké trakteerde promotieklasser Schaerweijde op een forse nederlaag, Tilburg en Rotterdam hielden het lang spannend en Den Bosch won van Cartouche uit de Promotieklasse.

HGC won met duidelijke cijfers (5-2) van Amsterdam, dat donderdagavond aantrad met veel jeugdspelers. Bij de formatie van Santi Freixa ontbraken onder meer Billy Bakker, Tanguy Cosyns, Mirco Pruyser en Valentin Verga. Laatstgenoemde trotseerde de regen en de kou en was aandachtig toeschouwer.

De ploeg van Paul van Ass ging de bekerclash nagenoeg compleet in, op Kenta Tanaka, Maico Casella en Floris van der Linden na. Aanvoerder Seve van Ass stond in de rust onder de douche en zat met het oog op Bloemendaal-thuis voor komende zondag in de tweede helft op de tribune. De thuisploeg kende een goede generale voor de topper van zondag. Na acht minuten stond het 1-0 door een goal van Siem Schoenaker.

Hattrick Schoenaker

De aanvaller was op schot tegen de hoofdstedelingen. Later zou hij doelman Philip van Leeuwen nog twee keer passeren. Dat lukte ook Harjeet Singh en Seve van Ass allebei een keer. Het doelpunt van de captain van HGC was ongetwijfeld de mooiste van de avond. De middenvelder schoot de cirkel in, haalde de bal een paar keer op en neer en versloeg Van Leeuwen met een subtiel boogballetje.

Namens Amsterdam scoorde Justin Reid-Ross de 1-1 vanuit een strafcorner. Jeugdspeler Jacob van Meer maakte de 3-2, maar echt in gevaar kwam de zege van HGC niet. Daarmee nam de ploeg uit Wassenaar revanche na de 7-2 nederlaag in de Hoofdklasse Heren eerder dit seizoen in het Wagener Stadion.