Uitslagen Gold Cup (H): Schaerweijde stunt tegen Almere

Een ijskoud avondje bekerhockey in de Gold Cup Heren heeft één verrassende uitslag opgeleverd. Promotieklasser Schaerweijde was in de achtste finale te sterk voor Hoofdklasser Almere. Het bekersprookje van Oss eindigde met een duidelijke thuisnederlaag tegen provinciegenoot Den Bosch, terwijl twee duels hinderlijk last hadden van de vorst.

Schaerweijde, de huidige nummer drie in de Promotieklasse, had geen enkele moeite met Almere, de hekkensluiter in de Hoofdklasse. De 5-0 overwinning liet aan duidelijkheid niets te wensen over. Almere wacht door de bekernederlaag nog steeds op de eerste zege van dit seizoen. Behalve Schaerweijde plaatste ook Promotieklasser Cartouche zich voor de kwartfinale dankzij een 4-2 zege op Victoria.

Voor de twee andere clubs uit de Promotieklasse – Voordaan en Laren – zit het bekeravontuur erop na nederlagen tegen respectievelijk Rotterdam (0-4) en Pinoké (3-3, verlies na shoot-outs). HGC plaatste zich ternauwernood voor de kwartfinale van de Gold Cup door Klein-Zwitserland na shoot-outs te kloppen. In de zeventig minuten daarvóór hadden beide ploegen elkaar in evenwicht gehouden (1-1).

Den Bosch had een gemakkelijke avond in Brabant. De ploeg van coach Eric Verboom was een paar maten te groot voor Eersteklasser Oss (1-7), dat in de voorgaande twee ronden nog had gestunt met sensationele zeges op hoger geklasseerde ploegen.

Vrieskou in Tilburg en Amsterdam

Bij Tilburg – Oranje-Rood hadden de spelers dusdanig veel last van de vrieskou en het gladde veld, dat er nog vóór rust besloten werd de strijd te staken. Het restant van de wedstrijd wordt volgende week donderdag (28 november) bij een 2-1 tussenstand uitgespeeld. Het duel Hurley – Amsterdam werd al vóór de eerste balomwenteling afgelast en staat voor 26 november op het menu. Overigens hebben Tilburg en Oranje-Rood aangekondigd in overleg te gaan met de KNHB om tot een andere speeldatum te komen voor hun onderlinge bekerduel. Beide clubs spelen drie dagen later namelijk alweer tegen elkaar, dan tijdens de twaalfde speelronde van de Hoofdklasse.

Uitslagen 3de ronde Gold Cup Heren

Poule Zuid-Oost Oss – Den Bosch 1-7 Tilburg – Oranje-Rood gestaakt bij 2-1 Poule Zuid-West Klein Zwitserland – HGC* 1-1 Voordaan – Rotterdam 0-4 Cartouche – Victoria 4-2 * wint na shoot-outs Poule Noord-West Hurley – Amsterdam afgelast Schaerweijde – Almere 5-0 Laren – Pinoké* 3-3 * wint na shoot-outs


Wat vind jij? Praat mee...