Uitslagen Gold Cup (H): titelverdediger Den Bosch uitgeschakeld

Er komt een nieuwe winnaar van de Gold Cup Heren. Titelverdediger Den Bosch werd donderdagavond in de derde ronde van het belangrijkste bekertoernooi uitgeschakeld door Laren. Het werd 0-3 aan de Oosterplas.

Voor Laren scoorde James Drummond voor rust twee keer uit een strafcorner. Bartold Beekhuis zette in de 52ste minuut de eindstand op het bord. De thuisploeg trad niet aan in de sterkst mogelijke opstelling. Flink wat jeugdspelers maakten voor het eerst hun opwachting in de Bossche hoofdmacht.

Net als Laren bereikten ook Oranje-Rood en Kampong de kwartfinales van het bekertoernooi. Oranje-Rood was in Breda met 2-5 te sterk voor Push mede dankzij twee doelpunten van clubtopscorer Sam Lane. Kampong rekende af met Voordaan (2-3). Jip Janssen speelde met twee goals – waarvan één velddoelpunt – een belangrijke rol in de zege van de Utrechters.