Gold Cup (H): Leiden schakelt KZ uit, Tilburg trekt terug

De tweede ronde van de Gold Cup is donderdagavond gespeeld. Drie overgangsklassers zijn nog in de race: Ede, Zwart-Wit en Leiden. Laatstgenoemde deed dat door hoofdklasser Klein Zwitserland met 3-2 te verslaan. Tilburg trok zich terug uit de beker, waardoor promotieklasser Nijmegen automatisch door is. Een tienklapper voor hdm, dat duidelijk een maatje te groot was voor eersteklasser Zoetermeer. Een overzicht van alle uitslagen. 

Victoria H1 – Rotterdam H1 en HBS H1 – Amsterdam H1 zijn verplaatst naar donderdag 8 oktober, dan is ook de derde ronde van de Gold Cup voor dames. De heren spelen donderdag 15 oktober Gold Cup ronde 3.

Uitslagen:

Noord-Oost

Gooische – Laren 2-3

SCHC – Voordaan 4-1

Zwolle – Schaerweijde 2-7

View this post on Instagram

WAT. EEN. AFFICHE. Vanavond mogen jullie Klasbakken het in de GoldCup thuis opnemen tegen @schaerweijdeh1 Op dit moment de koploper in de promotieklasse! Meteen na onze winst tegen Hattem hoopte we al deze loting. Waarom? Omdat bij Schaerwijde een paar oude bekende rondlopen! Voor het eerst in tijden zullen @hugolokhorst @daantjeros en @voermanpj het prachtige blauwe hockeyveld van sportpark de Hoge Laar weer betreden. Voor sommige een weerzien met bekenden, voor anderen een prachtige uitdaging. De supporters met vuurwerk waren al geregeld, helaas gooide de overheid met de nieuwe maatregelen roet in het eten. Jammer voor ons en voor jullie maar wel een hele belangrijke stap om corona zo snel mogelijk weer onder de duim te krijgen. We zijn nog aan het uitzoeken of het mogelijk is de wedstrijd live uit te zenden d.m.v. een livestream. Mocht dit lukken dan zullen we dat op dit kanaal delen. Stay home en stay safe! Wij zullen onze opperste best doen om nog een ronde te halen zodat we die (hopelijk) wel met publiek kunnen spelen!

A post shared by HC Zwolle Heren 1 (@hczwolleh1) on

Noord-West

AMVJ – Hurley 1-3

Qui Vive – Pinoké 1-5

View this post on Instagram

Cupfighters!🏆 #goldcup

A post shared by Pinoké Heren 1 (@pinokeheren1) on

Zuid-Oost

Were Di – Den Bosch 0-4

Oss – Ede 2-3

Helmond – Zwart-Wit 1-3

Nijmegen – Tilburg*

*Niet gespeeld, Nijmegen door

Zuid-West

Zoetermeer – hdm 2-10

Leiden – Klein Zwitserland 3-2

Ring Pass – Cartouche 1-2

View this post on Instagram

Goedemorgen lieve volgers! Zoals velen van u misschien weten, hebben wij gister een wedstrijd gespeeld tegen KZ Heren 1. Zij komen uit op het hoogste niveau van Nederland en dat was te zien aan hun voorbereiding! Ze waren al vroeg op ons complex aanwezig om te wennen aan de luchtvochtigheid, het kunstgras en het feit dat er helaas geen publiek aanwezig mocht zijn. Allereerst wil ik via deze weg een compliment maken aan het team, want wat hebben wij een vechtlust getoond! Maar in het bijzonder aan @thom.ouwerkerk, wat heerlijk gekeept baas!! PS: voortaan geen ballen expres over de achterlijn duwen als je een katachtige redding maakt! 🐈 🐐 Dan over de wedstrijd! We begonnen sterk, met een goede druk naar voren. Toch iets waar KZ klaarblijkelijk van onder de indruk was, want wij hadden het aanvallende van het spel wat resulteerde in een strafcorner. We speelden een variant die KZ niet kende; de niet stoppen variant, om vervolgens hieruit weer een strafcorner te halen. Deze werd onberispelijk hard binnen gesleept door de BvB! 🔥💥 Hierna verslapte we gelukkig niet en konden we al vrij snel daarna op 2-0 komen via een flitsende aanval over de rechterkant. Het ging over meerdere schijven waarbij o.a. Bosma Barkie en als eindstation Jesse betrokken waren. De laatstgenoemde kon met een fraaie backhand de bal onder de keeper door schuiven😍 #BIEM Tussendoor kwam KZ, via een gelukje op 2-1. 🎁 Geen paniek! Door wederom prima veldspel konden we een strafcorner forceren, die eerst hoog werd gepushed, maar daar kon deze keeper nog wél bij. De tweede pushte Bob echter strak links laag op de zijplank, 3-1!! Wat volgde waren 15 hectische minuten, waarbij via de dus volledig terecht gegeven corner, KZ op 3-2 kon komen. Vanwege de laatste 10 minuten heb ik nog steeds last van m’n nek, want luchthaven Leiden was geopend! Máár met resultaat, want mede hierdoor bekeren wij verder!! Waanzinnig🏆 Vanavond volgt een uitlooptraining en daarna hopelijk voor iedereen wat hutspot. Waarna de focus direct ligt op zondag, dan komt namelijk Ijseloever op bezoek. Tijd voor wederom 3 punten op de Krogt🤩 3 maal winst op rij geeft Barki Frites, iets om voor te strijden!!🍟🍟

A post shared by Leiden Heren 1 (@lohcheren1) on

Nog te spelen: 

Victoria – Rotterdam 8 oktober

HBS – Amsterdam 8 oktober


1 Reactie

  1. g-hockeyfan

    Interessante beslissing tot terugtrekking door Tilburg. Merkte op dat twee andere wedstrijden werden uitgesteld tot volgende week (waarschijnlijk vanwege corona?). Ik beoordeel hun beslissing hoe dan ook niet.


Wat vind jij? Praat mee...