Uitslagen Gold Cup: Tilburg en Almere stunten en drie monsterzeges

De dames van Den Bosch, Amsterdam en SCHC zijn – net als Bloemendaal – zeker van een plek in de halve finales in de Gold Cup. Zij schakelden promotieklassers Push (9-0), Huizen (3-0) en HIC (6-0) uit. Bij de mannen zorgden Tilburg en Almere voor een stunt. Zij versloegen hoofdklassers Pinoké (2-4) en Laren (0-4). Kampong maakte er elf tegen Roomburg en Oranje-Rood won op bezoek bij Cartouche. 

Almere – de finalist van vorig jaar – presteerde het om hoofdklasser Laren uit te schakelen op het eigen veld. Dat lukte met doelpunten van Krijn Postuma (twee), Manuel Verga en Youri de Bie.

Ook Tilburg versloeg een hoofdklasser. En niet zomaar eentje. Op bezoek bij de landskampioen Pinoké wonnen de Brabanders met 2-4. Teun van Pelt, Sjoerd de Sevaux en Pim Haring (twee) maakten de Tilburgse treffers. Pinoké speelde niet in zijn sterkste opstelling, maar met een mix van spelers uit Heren 1, Heren 2 en JO18.

Elf goals van Kampong

Kampong verpulverde overgangsklasser Roomburg met elf goals tegen twee. Een bizarre uitslag, zeker omdat de bezoekers uit Leiden na veertien minuten zowaar op voorsprong stonden. Kampong rechtte snel de rug en maakte zonder genade een einde aan het bekersprookje van Roomburg. Oranje-Rood deed op bezoek bij Cartouche wat het moest doen tegen een promotieklasser. De Eindhovenaren wonnen met 1-4.

Hattrick jeugdspeelster Wijckmans

De zeventienjarige Lieve Wijckmans had de avond van haar leven bij Den Bosch. De O18-speelster maakte drie goals in de met 9-0 gewonnen wedstrijd tegen promotieklasser Push. Ook Wijckmans’ teamgenote Bente Peters lukte het om een keer te scoren voor Den Bosch, dat haar grootste bekerzege ooit evenaarde. Verder liet Danique van der Veerdonk ook een hattrick aantekenen, haar eerste in dienst van de Brabanders.

Rentree Xan de Waard

Maria Verschoor, Freeke Moes en Noa Muller maakten voor Amsterdam de doelpunten tegen promotieklasser Huizen (3-0) en SCHC had een eenvoudige avond (0-7) op bezoek bij promotieklasser HIC, mede dankzij twee goals van Yibbi Jansen. De van een voetblessure herstelde Xan de Waard bekroonde haar rentree bij SCHC met een doelpunt.

Uitslagen kwartfinale Gold Cup

DAMES

Den Bosch – Push 9-0
Goals: Lieve Wijckmans 3, Danique van der Veerdonk 3, Bente Peters, Maartje Krekelaar, Teuntje de Wit

Huizen – Amsterdam 0-3
Goals: Maria Verschoor, Freeke Moes, Noa Muller

HIC – SCHC 0-7
Goals: Yibbi Jansen 2, Pien Dicke, Ginella Zerbo, Xan de Waard, Trijntje Beljaars, Maud van den Heuvel

Victoria – Bloemendaal 1-2 (al eerder gespeeld)

HEREN

Cartouche – Oranje-Rood 1-4
Goals: Mats Dicke | Sam Lane, Gijs van Merriënboer, Max Kuipers, Thijs Bams

Kampong – Roomburg 11-2
Goals: Mats Gruter, Jonas de Geus, Silas Lageman, Jelle Phijffer, Duco Telgenkamp 2, Derck de Vilder, Jip Janssen 2, Finn van Bijnen 2 | Pepijn Mattie, Bob van Brussel

Laren – Almere 0-4
Goals: Krijn Postuma 2, Manuel Verga, Youri de Bie

Pinoké – Tilburg 2-4
Goals: Chris Brommet, Niek Merkus | Teun van Pelt, Sjoerd de Sevaux, Pim Haring 2


Wat vind jij? Praat mee...