Uitslagen Silver Cup (H): Meppel haalt uit tegen Dieren

De eerste ronde van de Silver Cup is vrijdagavond gespeeld. In deze ronde speelden alleen clubs die in de Vierde Klasse spelen. Meppel liet er geen gras over groeien en was met 9-1 te sterk voor Dieren. Roden had shoot-outs nodig om Lelystad (1-1) te verslaan en het duel tussen Mijdrecht en Eemvallei is uitgesteld naar volgende week vrijdag.

Nieuwkoop – Heerhugowaard 6-0
Mijdrecht- Eemvallei 3-2 (Duel was uitgesteld en gespeeld op vrijdag 25 september)

View this post on Instagram

🏆1e Ronde Silver Cup🏆 Gister begon ons avontuur in de Silver Cup uit tegen @hcmontfoort_heren1. Op een heerlijke vrijdagavond met een hoop support langs de lijn kon het niet anders dan een heerlijke bekerwedstrijd worden. Op het zandveld in Montfoort moesten we met name het eerste kwart weer even wennen. Met veel balbezit leken we wat overwicht te hebben, maar de kansen waren voor de thuisploeg, die er meerdere keren goed uitkwamen via hun super snelle spitsen. Toch lieten we ons twee keer verrassen in het tweede kwart. Twee grote kansen, en ook direct twee doelpunten voor Montfoort. De druk bleef aan, maar een derde werd gelukkig voorkomen. In de rust werden we daardoor, wederom, getrakteerd op een donder speech van Berend. En met resultaat. In het derde kwart kregen we meer grip en hebben we onszelf beloond! De aansluitingstreffer werd gemaakt door Louis! Na een solo in de cirkel wist hij met een hoge push het net te vinden. Niet veel later was daar dan ook de 2-2, doelpunt gemaakt door Daan. Hetzelfde recept als afgelopen zondag dus, terug komen van een achterstand en op jacht naar de winnende. Toch kende we nog een tegenslag, snel in het vierde kwart keken we weer tegen een 3-2 achterstand aan en kort daarna had het zelfs 4-2 moeten zijn. Maar met veel geluk en uitstekend werk van Sebas wisten we de bal uit het doel te houden. Na weer de rust te hebben gevonden, begon de zoektocht naar de gelijkmaker. En die kwam er. Louis maakte vanuit de strafcorner zijn tweede van de avond. Met nog een kleine tien minuten, maakte Elie snel de 4-3! Vervolgens leek het wel Holland Casino, want Montfoort wisselde de keeper en zette daarmee al het geld op rood, maar het balletje viel op groen. Via een een-tweetje met paal wist Timo het vijfde doelpunt te scoren en was de winst binnen! Vervolgens was het nog lang onrustig rond het veld: veel bier, snacks, shots en een speler van @hcmontfoort_heren1 die kaal ging (check hun acc voor de beelden). Bizarre, sportieve en heerlijke avond bekerhockey! We willen onze support langs de lijn bedanken en zien iedereen graag terug in de volgende ronde!