MHC Voorhout opgeschrikt door kleedkameropnamen

Op hockeyvereniging MHC Voorhout zijn in 2011 heimelijke opnamen gemaakt in de jongenskleedkamer. Hierop zijn zich omkledende minderjarige, maar niet geheel ontklede, jongens te zien. Dit feit kwam naar voren in een ontuchtzaak rond een voormalig trainer van de club, Stephan V. Hij kreeg woensdag 20 januari 2,5 jaar cel (waarvan 10 maanden voorwaardelijk) voor het misbruik van een 14-jarige jongen uit Wassenaar. Voorzitter Ewoud Braggaar is opgelucht dat dit laatste niets met de hockeyclub van doen heeft.

In het AD vertelt Braggaar dat Stephan V. 10 jaar trainer is geweest bij MHC Voorhout en uit zichzelf is opgestapt in 2015. De voormalig hockeytrainer verklaarde dat hij nog 2 filmpjes heeft gemaakt in diezelfde periode in 2011, maar dat hij die heeft vernietigd. Het is niet bekend om welke jongens of teams het gaat, omdat dat niet van belang was voor de strafzaak.

Bijeenkomst MHC Voorhout

Op de website van de club geeft voorzitter Braggaar aan zeer geschrokken te zijn van het incident. Het bestuur heeft op donderdagavond een open bijeenkomst gepland, waar bezorgde ouders met hun vragen terecht kunnen.

Het is niet de eerste keer dat een hockeyclub wordt opgeschrikt door een dergelijk zaak. Luigi C. kreeg 22 maanden cel voor het maken van kleedkameropnamen.

Ordemaatregel KNHB

Op haar website maakt de KNHB bekend inmiddels volgens het Reglement Ongewenst Gedrag een ordemaatregel aan de verdachte te hebben opgelegd. Stephan V. is ‘met onmiddellijke ingang voor onbepaalde tijd verboden om een functie binnen de hockeysport te vervullen of de terreinen van hockeyverenigingen te betreden.’

‘De KNHB staat MHC Voorhout bij in de ondersteuning richting haar leden en andere betrokkenen en zet het door haar gevoerde beleid inzake preventie van grensoverschrijdend gedrag, dat aansluit bij NOC*NSF, voort. De KNHB ontwikkelde eerder onder andere diverse tools om verenigingen te ondersteunen wanneer de vereniging een melding ongewenst gedrag heeft ontvangen.’ Lees meer op de website van de KNHB.


Wat vind jij? Praat mee...