Week van het Sportplezier 5 – 13 maart

Op 5 maart start de Week van het Sportplezier. Het plezier in sporten van kinderen staat deze week (5-13 maart) centraal. Doet jouw club ook mee?

In de Week van het Sportplezier organiseren clubs allerlei activiteiten om kinderen nog meer plezier in sport te laten beleven. Bijvoorbeeld door een vriendje of vriendinnetje mee te mogen nemen naar de training, een gezellig ontbijtje voor het team (al dan niet met de ouders erbij) te regelen of door een cadeautje te kopen voor de scheids.

Organiseert jouw club volgende week ook iets speciaals om het sporten nog leuker te maken voor kinderen? Laat het weten via social media met #sportplezier.

Naar een veiliger sportklimaat

Programmamanager Ary Hordijk van het actieplan Naar een Veiliger Sportklimaat: ‘Kinderen willen plezier tijdens het sporten. En geen schreeuwende, ruziënde ouders langs de lijn. De Week van het Sportplezier verhoogt de sfeer op de club en draagt bij aan de betrokkenheid van leden en ouders bij de club.’

De Week van het Sportplezier is een initiatief van TV Sportplezier en is onderdeel van het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’, een initiatief van het ministerie van VWS en uitgevoerd door 10 sportbonden en NOC*NSF. Want iedere sporter in Nederland moet zich veilig en prettig voelen en zichzelf kunnen zijn.

Verder lezen


Wat vind jij? Praat mee...