Schaerweijde JE1 en Rotterdam ME1 winnen Hoofdklasse E-toernooi

Schaerweijde JE1 en Rotterdam ME1 hebben het Hoofdklasse E-toernooi gewonnen. Afgelopen zaterdag, 25 juni, werd dit toernooi voor mini’s voor de 6e keer georganiseerd. 250 jeugdspelers, uit de 1e E-teams van de clubs waarvan het 1e Dames- en/of Herenteam uitkomt in de Hoofdklasse, werden uitgenodigd voor dit toernooi op HC Rotterdam. Spelen in een heus stadion op landelijk niveau: een mooie ervaring voor de jonge hockeyers.

De dag begon met een gezamenlijke warming-up op muziek. Daarna begonnen de poulewedstrijden. In de finales bleken de jongens van Schaerweijde en de meisjes van Rotterdam sterker dan hun opponenten. Zij mogen zich kampioen Hoofdklasse E noemen. Gefeliciteerd, jongens en meiden!

Vrijwilligers

De organisatie van het toernooi lagĀ  in handen van vrijwilligers. Ook de arbitrage werd verzorgd door vrijwilligers: clubscheidsrechters uit de Rotterdamse jeugd waren opgetrommeld om de pupillen te fluiten. Scheidsrechter Niels floot de finale; bijzonder, omdat hij zelf in 2011 meedeed aan het eerste Hoofdklasse E-toernooi dat werd georganiseerd.

Op de Facebookpagina van HC Rotterdam vind je foto’s van de dag.

 


Wat vind jij? Praat mee...