55 jeugdleden HC Capelle rennen reis naar Londen bij elkaar

HC Capelle gaat in het paasweekend met 55 jeugdspelers naar Engeland om daar te gaan hockeyen. Meisjes B1, B2, C1 en jongens C1 hebben afgelopen zaterdag met een sponsorloop het benodigde geld daarvoor opgehaald, en weten nu zeker dat ze voor Pasen hun tas kunnen gaan inpakken.

De afgelopen jaren zijn er verschillende teams vanuit Engeland naar HC Capelle gekomen om daar te trainen en wedstrijden te spelen. ‘De Engelse teams worden iedere keer hartelijk bij onze vereniging ontvangen en het is altijd leuk te zien hoe de kinderen ook buiten het veld met elkaar omgaan’, laat de club weten. Na een aantal keer gastheer te zijn geweest en gesprekken te hebben gevoerd met de bezoekende teams, ontstond het idee om met spelers van HC Capelle naar Engeland af te reizen.

Afgelopen weekend is er op sportpark Schenkel in Capelle aan den IJssel een grote sponsorloop gehouden. Peter Oskam, burgemeester van Capelle aan den IJssel, loste daarvoor het startschot. ‘MB1, MB2, MC1 en JC1  hebben zich de longen uit het lijf gelopen, terwijl sommigen zelfs eerder op de dag een wedstrijd speelden’, stelt organisator Victor Hoogeterp trots. De sponsorloop voor de Engelandreis was dan ook een succes: er werd 2354,10 euro opgehaald, genoeg voor de reis.

 

 


Wat vind jij? Praat mee...