80 jaar Zandvoortsche Hockeyclub

Middenin de crisis in 2008 was het eventjes de vraag de vraag of ze het gingen halen, maar de Zandvoortsche Hockeyclub heeft 28 augustus uitbundig haar 80-jarig jubileum gevierd met een reünie van oud-leden, clinics, een waterglijbaan en een hockeykermis.

Zelf het gras maaien

De Zandvoortsche Hockeyclub werd opgericht op 5 maart 1935 door een groep mannen die liever hockey speelden dan cricket en zich afsplitsten van de cricketclub. De club begon met één elftal waarvan ieder speler zelf zijn eigen stukje gras maaide. Zo maaide de keeper het doelgebied en was de linksbuiten verantwoordelijk voor het stuk linksvoor. Het ging de club de eerste jaren flink voor de wind. Na de oorlog daalde het aantal leden tot 11 en had de Zandvoortenaren het even moeilijk tot opnieuw de groei inzette.

Nieuwe magere jaren

Nieuwe magere jaren volgende echter als gevolg van de economische crisis. De club hield in 2008 bijna op te bestaan. Met dank aan de tomeloze inzet van een nieuw bestuur, talloze nieuwe vrijwilligers, sponsoren en een nieuwe technische staf werd het tij echter gekeerd. Anno 2015 heeft de 80-jarige club een recordaantal leden van 400 en de ambitie een waterveld aan te leggen.


Wat vind jij? Praat mee...