AHX: geld ophalen en zelf zien hoe het in Afrika besteed wordt

De Kadish Foundation leidt Afrikaanse jongeren op tot hockeycoaches, om hen zo een kans te geven zichzelf en hun hockeyomgeving te ontwikkelen. Dit jaar organiseert de stichting het sponsorevenement ‘African Hockey Experience’ (AHX): 2 reizen vanaf Nederland naar Zambia en Malawi. Wie 1500 euro ophaalt voor de stichting en zelf bijlegt voor de reis, mag mee.

De eerste groep van maximaal 20 deelnemers gaat van 24 juni tot 4 juli naar Zambia, de tweede groep van 1 tot 12 juli naar Zambia en Malawi. In beide reizen krijgen de deelnemers de kans clinics te geven, een toernooi te spelen tegen lokale teams, samen te werken met de coaches en het land en haar bevolking te leren kennen. De doelgroep is breed: ‘iedereen met een hart voor hockey’. Kadish organiseerde de AHX al 2 keer eerder, maar dit is de eerste keer dat er 2 reizen voor in totaal 40 personen beschikbaar zijn.

Zelf zien

Het geld dat de African Hockey Experience (AHX) oplevert, wordt volgens Kadish onder andere gebruikt om materialen, hockeykampen, toelages voor de lokale coaches en schoolgeld te financieren. De reizigers krijgen de mogelijkheid om zelf te ervaren welk werk Kadish verzet. ‘Ze zien met eigen ogen wat er met hun sponsorgeld gedaan wordt’, stelt de stichting.

Inschrijven voor de 3e editie van de AHX is nu mogelijk. Kijk hier voor meer informatie.


Wat vind jij? Praat mee...