Anderhalve meter hockey: de hockeydans, lijnbal en hockeytennis

Hoe gaan we hockeyen op anderhalve meter afstand is de vraag waar veel hockeyers zich mee bezig houden. hockey.nl deed een oproep voor creatieve ideeën op afstand. Vandaag deel 1: de hockeydans, lijnbal en hockeytennis. Heb jij ook een goed idee? Mail ons dan! 

Hockeydans

Via het Instagram-account van hockey.nl kregen we het idee van een hockeydans binnen. Dansen en hockey is een combinatie die goed uitgevoerd kan worden op anderhalve meter. Kijk bijvoorbeeld naar de video hieronder. Dit is een warming-up van HOD MC1 (van drie jaar geleden), waarbij verschillende spiergroepen opgewarmd worden. Natuurlijk kun je met je team ook zoiets bedenken, maar dan met bal en stick. Zodat je allemaal dezelfde trucjes doet op de maat en op hetzelfde moment!

Lijnbal

Een spel dat iedere hockeyer vast al eens gespeeld heeft. En ook perfect op anderhalve meter kan. Veel van jullie hebben dit spel naar ons toegestuurd. Lijnbal speel je op een kwart veld. Het is de bedoeling de bal over de ‘achterlijn’ (eigenlijk zijlijn) te krijgen van de tegenstander. Dat kan door simpelweg te slaan, maar deze oefening kan je ook moeilijker te maken, door bijvoorbeeld zo de scoop te trainen (en de aanname daarvan). Een spel in teamverband, met competitie. Ideaal dus!

Uitleg ‘Lijnbal’

Hockeytennis

Ook hockeytennis zal menig hockeyer bekend in de oren klinken. Een eenvoudig spel, waarbij de tennisregels worden gehanteerd. Je kan het een-tegen-een spelen (zoals in de video hieronder) maar je kunt er ook een volleybalvariant van maken, waar er met meer spelers gespeeld kan worden. Dan is het aan te raden om het veld in te delen in vakken, zodat iedereen op voldoende afstand staat en verantwoordelijk is voor een eigen vak. Hieronder zie je een voorbeeld. Wel van voor de coronatijd, dus de deelnemers houden geen 1,5 meter afstand.

Heb jij nou ook een leuk idee voor hockey op anderhalve meter? Stuur dan een mail naar redactie@hockey.nl!


Wat vind jij? Praat mee...