Auto’s wassen en bbq’en voor nieuw veld HC De Haaskamp

De kleine club HC De Haaskamp uit Amerongen opent vrijdag 18 september een nieuw semi-waterveld. Dat veld kwam tot stand na een hele reeks van inzamelingsacties door verschillende teams: van auto’s wassen tot een filmavond, van sponsorloop tot BBQ. ‘Held voor het semi-waterveld’ is de geuzennaam die de club geeft aan iedereen die meedeed en -doet. 

De Haaskamp, gelegen in de natuur nabij de Utrechtse heuvelrug, telt slechts één heren en één damesteam, drie veteranenteams, tien jeugdteams en wat jongste jeugd. Maar ook kleine clubs moeten met hun tijd mee, dus een semi-waterveld zou er komen. En als kleine club moet je soms wel wat creatiever zijn om dat voor elkaar te krijgen.

Inzamelingsacties

Bij HC De Haaskamp hebben alle clubleden hun schouders eronder gezet, en door verschillende inzamelingsacties is er al 6.296,55 euro opgehaald. Dames 1 organiseerde bijvoorbeeld een Spaanse avond, meisjes D1 haalde geld op door het inzamelen van lege flessen en J8E1 haalde lekker wat binnen met een filmavond. Heren Veteranen A deed een flinke duit in het zakje met de oprichting van de ‘club van 100’. De middenstip en strafbalstippen van het oude veld werden geveild, en ook het oude kunstgras werd verkocht. Iedereen die mee heeft geholpen krijgt van De Haaskamp het predikaat ‘Held voor het semi-waterveld’.

Officiële opening

En de inzameling is nog niet voorbij: tijdens de opening van het veld 18 september vindt er een sponsorloop plaats, waarbij de Jongste Jeugd van De Haaskamp geld ophaalt door zoveel mogelijk rondjes te rennen. De officiële opening van het nieuwe veld wordt verricht door de wethouder Sportzaken van Utrechtse Heuvelrug Henk Veldhuizen, waarna er ter afsluiting wedstrijden worden gespeeld tussen Dames 1 en Dames Veteranen A, en Heren 1 en Heren Veteranen A. Natuurlijk wordt er ook goed geproost op het splinternieuwe kunstgras.

Foto’s afkomstig van de website http://hch2o.nl/.


Wat vind jij? Praat mee...