Bakker helpt noodlijdend Spijkenisse met verkoop van oliebollen

Het noodlijdende Spijkenisse, waar de oud-voorzitter ervan wordt verdacht 200.000 euro te hebben verduisterd, heeft hulp uit onverwachte hoek gekregen. De plaatselijke bakker had zaterdag een speciale actie en verkocht eenmalig in april oliebollen. Die vonden gretig aftrek en leverden de club 2000 euro op.

“Wij als beste oliebollenbakker van Nederland zien onze hockeyclub hier in Spijkenisse kapot gaan, dus we dachten meteen daar moeten we iets voor doen”, vertelde Astrid Voskamp van de gelijknamige bakkerij aan RTV Rijnmond.

De leden van de club konden de oliebollen en appelbeignets de afgelopen week bestellen en zaterdag afhalen in het clubhuis van Spijkenisse. Dat leverde lange rijen op.

De 2000 euro is zeer welkom voor Spijkenisse, maar vormt slechts een kleine bijdrage aan de totale oplossing om de noodlijdende club te redden. Uit de inventarisatie van het crisisteam blijkt dat niet alleen minimaal 200.000 euro is verduisterd, maar de club ook een betalingsachterstand heeft van tienduizenden euro’s. Spijkenisse probeert middels een krediet van de bank en tal van actie’s het hoofd boven water te houden. Tegen de oud-voorzitter is aangifte gedaan.


Wat vind jij? Praat mee...