Beladen Brabantse derby in teken van respect

Zondag speelde Son Heren 1 de derby tegen Nuenen Heren 1, die dit keer ook nog eens ging om de eerste plaats in de poule. Een beladen wedstrijd dus, maar op initiatief van HC Son werd het juist een duel in het teken van respect.

Vanuit het clubhuis liepen de twee teams in rijen, met de scheidsrechters voorop, richting het veld. Alle spelers hadden een jeugdspeler van HC Son aan hun zijde, die shirts droegen met daarop ‘respect’. ‘Er wordt te weinig bij stilgestaan dat hockey in de eerste plaats gaat om plezier hebben, met respect voor elkaar en voor de scheidsrechter’, licht Son-speler Michel Ruigrok van der Werven toe.

Extra lading

De actie van de Heren stond al gepland voor afgelopen zondag, maar kreeg extra lading door de gebeurtenissen in Parijs vrijdag. Ruigrok van der Werven: ‘Toen we op het veld stonden, met de jeugdspelers voor ons, hebben we een minuut stilte gehouden voor Parijs.’ Er was veel publiek aanwezig bij de wedstrijd, wat het volgens de speler extra waardevol maakte. ‘Ik hoop dat de boodschap is overgekomen. Het zou mooi zijn als andere clubs ook, op deze of andere manieren, af en toe stilstaan bij het thema respect.’

In de derby werden de punten uiteindelijk gelijk verdeeld: het werd 2-2.


Wat vind jij? Praat mee...