Den Bosch H1, JA1 en JB1 samen op trainingsstage naar Wenen

Met de start van het hockeyjaar voor de boeg bereiden alle teams zich voor op het nieuwe seizoen. Bij Den Bosch hebben ze besloten om de voorbereiding buiten de eigen landsgrenzen te zoeken: zowel H1, als JA1 en JB1 zijn afgereisd naar Wenen voor een trainingsstage. Een week waarin de jongere spelers veel kunnen leren van de meer ervaren spelers.

Afgelopen weekend zijn de 3 teams met een touringcar uit Den Bosch vertrokken. Na een tussenstop in Mannheim en Zuid-Duitsland is de voltallige spelersgroep inclusief begeleiding aangekomen in Wenen. Tijdens deze trainingsstage speelt iedere ploeg 4 oefenwedstrijden. Zo oefenen alle Bossche ploegen een paar keer tegen de nationale (jeugd)teams van Oostenrijk en speelt H1 daarnaast ook nog tegen Wales. De A- en B-junioren spelen daarbij alleen maar tegen elftallen uit een hogere leeftijdscategorie. Fysiek zijn die tegenstanders net een stapje verder, dus wordt op tactisch gebied het maximale gevraagd van de Bosschenaren.

Groepsfoto Den Bosch

Waarom Wenen?

‘Dat wij nu met 3 teams naar Oostenrijk zijn vertrokken voor een trainingskamp heeft verschillende redenen,’ vertelt Eric Verboom, coach van Den Bosch H1. ‘Allereerst willen we alle ploegen een goede voorbereiding geven zodat iedereen optimaal aan het nieuwe seizoen kan beginnen. Ten tweede hebben wij in deze fase te maken met het feit dat wij jongens moeten ‘lenen’. Een aantal van deze gasten spelen bijvoorbeeld in Jong Oranje en die hebben in de zomer doorgetraind. Zij krijgen wat extra rust en ontbreken hier in Oostenrijk. Hetzelfde geldt voor ons Belgisch international Sebastien Dockier. Hij is pas net terug is van de Olympische Spelen en sluit zich daardoor later aan bij de selectie. En tot slot heeft het zuiden van het land nog vakantie waardoor alle teams momenteel niet helemaal compleet zijn. Door nu met 3 ploegen deze kant op te gaan kunnen we makkelijk schuiven en doen alle spelers meer ervaring op. Zo hebben een aantal A-junioren al met het 1e meegespeeld, wat hartstikke leerzaam voor hen is. Met de trainers stemmen we dan ook veel dingen op elkaar af waardoor iedereen er de vruchten van plukt.’

Ontspanning

Behalve de 4 oefenwedstrijden en de trainingen die de teams afwerken is er eveneens ruimte voor ontspanning. Zo is er een grote aanhanger met 20 fietsen meegegaan waardoor de ploegen er zelf op uit kunnen trekken. Er is tijd ingeruimd voor momenten met het eigen team maar ook als groep wordt veel samen gedaan. Om de onderlinge relaties tussen de spelers te bevorderen zijn er buddy-systemen opgezet waardoor iedere speler van H1 gekoppeld is aan een speler van JA1 en JB1.

Beachclub

Welke van deze relaties stand houden wordt echter vanmiddag duidelijk tijdens het geplande sporttoernooi bij de beachclub in de buurt. Er wordt onder andere tegen elkaar gevolleybald, gezwommen en gevoetbald. Behalve dit actieve ontspannen is er tussendoor de gelegenheid om ook nog echt even te relaxen.

Professioneel

Alles bij elkaar opgeteld wordt de stage professioneel aangepakt. Behalve de coaches en trainers is er een volledig begeleidingsteam mee bestaande uit een medische staf, cameraman en fotograaf. Alle wedstrijden worden op film opgenomen en de fysiotherapeut houdt de belastbaarheid van de spelers in de gaten. Wie een van deze 3 teams op korte termijn treft is op voorhand dus gewaarschuwd.


Wat vind jij? Praat mee...